Matchguiden inför FC Höllviken hemma

 

Söndagen bjuder på familjens dag, invigning av Österlandet och tredje hemmamatchen för säsongen mot skånska FC Höllviken.

 

Med sviten V-F-V-V-V, sex gjorda och med endast tre insläppta mål utgår Öster som tabelltvåa inför dagens möte mot tabellsexan FC Höllviken som kommer till Växjö med O-F-V-O-V och 10-5 i bagaget.

 

Sjätte omgången i Division 1 Södra stundar. Avspark på Myresjöhus Arena kl 17.00 - Välkomna - kom i rött!

 

Att FC Höllviken är nykomlingar skvallrar inte inledningen i serien om. De har börjat starkt och med till Växjö följer också förre Österspelaren Freddy Borg som anslöt till skåneklubben i vår och som i senaste matchen gjorde två mål hemma mot Eskilsminne.

 

Noll noll stod sig fram till den 89:e minuten borta mot Landskrona BoIS senast. Inhoppade Andreas Birgersson fångar upp Freddy Söderbergs retur med att nicka in bollen med skruvstuds som ställde Sandberg i BoIS-målet. Därmed inbringade Öster sin fjärde arbetsseger.

 

Familjens dag & invigning av Österlandet - kom i rött!

På söndag mot FC Höllviken är det familjens dag och invigning av vårt nya Österland. Här kommer vi ha souvenirer till specialpris, ballonger och ansiktsmålning för barnen, autografskrivning från a-lagsspelare i halvtid och efter matchen. Österhunden Östen finns naturligtvis på plats tillsammans med Lejonkungen från vår samarbetspartner Burger King.

 

Österlandet är placerat i det sydöstra hörnet (mellan eastfront och östra 

långsidan, bakom Öppen sitt). Köp era biljetter på Öppen sitt på www.webbiljett.se

 

Passa på att köpa souvenirer ur vårt nya sortiment! Här hittar du bl.a Matchtröjor 600:-, Halsduk 150:-, iPhone-skal 99:- (finns till iPhone 4/4S, iPhone 5/5S och iPhone 6), kaffemugg 60:-, babybody 150:-

Kolla in i vår shop redan nu --> shop.ostersif.se

 

 

Thomas Askebrand om upptakten, raka segrar, hållna nollor och utsikten framåt

Upptakten på säsongen har hittills på plan varit ok, främst tänker jag på att vi jobbar hårt för varandra och att vi släpper till extremt lite defensivt. Vi vet att vi är starka, och våra fyra hållna nollor visar också det. Det viktiga är att vi INTE tummar på vårt hårda arbete. Fortsätter vi att offra oss för varandra så blir vi svårslagna. Att vi gör mål, det vet vi, också att vi är starka sista kvarten och det ger en viss trygghet. Det är faktorer som gör oss starka mentalt.

 

Det vi behöver förbättra först och främst är vårt anfallsspel som är bra i korta perioder, men perioderna är korta och där måste vi förbättra de små tekniska bitarna. När vi får till dem så kommer helheten också att höjas. Det tar tid att sätta allt. Det positiva är att killarna jobbar hårt under veckorna och att konkurrensen är tuff på de flesta positionerna bidrar också till att kvaliteten på träningarna säkerställs.

 

Summa summarum, vi har en lång väg att färdas och att vägen sällan rak. Det kan finnas uppförsbackar under resan och det får vi ta i beaktning, men även i motlut går det uppåt! Det är det vi vill se, och det är det vill - ta oss UPPÅT!

 

Föreningssamarbete

Östers IF har under den gångna veckan ingått ett föreningssamarbete med Halmstads BK. Samarbetet går i korta drag ut på att klubbarna kan låna unga spelare som fyller högst 22 år under aktuellt kalenderår och som får representera båda klubbarna, utan karens. (Läs artikel här)

 

Ny i truppen inför dagens match är HBK-målvakten Malkolm Nilsson, född 1993. 

 

MATCHFAKTA ÖSTERS IF

Tabellplacering: 2

Gjorda mål: 6 
Insläppta mål: 3

Poäng: 12
Matcher: 4 vinster 0 oavgjorda 1 förluster
Senaste: Landskrona BoIS (B) 0-1, Kristianstads FF (H) 1-0, Lunds BK (B) 0-2
Avstängda: -

 

ÖSTERTRUPPEN

3. Karl-Johan Lindblad, 5. Elmin Nurkic, 6. Mario Vasilj, 7. Freddy Söderberg, 8. Denis Velic, 9. Robin Strömberg, 10. Mehmed Hafizovic, 11. Andreas Birgersson, 12. Malkolm Nilsson (mv), 14. Alexander Henningsson, 16. Emil Andersson, 18. Jonathan Drott, 20. Joel Rajalakso, 22. Johan Hjalmarsson, 23. Philip Hausenkamph, 24. Fritiof Björkén, 25. Johan Andersson, och 85. Rasmus Rydén (mv). 

 

Tränare: Thomas Askebrand och Karl-Gunnar Björklund

 

Ej tillgängliga spelare pga skador: 2. Andreas Wihlborg, 4 Patrik Bojent, 12. Sulejmen Sarajlic (mv), 19. Matteo Blomqvist Zampi, 22. Josef Elvby och 26. Isaac Shaze.

 

MATCHFAKTA FC HÖLLVIKEN

Tabellplacering: 6

Gjorda mål: 10
Insläppta mål: 5

Poäng: 8
Matcher: 2 vinst 2 oavgjorda 1 förluster
Senaste: Eskilsminne (H) 4-0, IK Oddevold (B) 2-2, Norrby IF (H) 3-1
Avstängda: -

 

SPELARTRUPP FC HÖLLVIKEN

1. Marcus Eskilsson (mv), 3. Sebastian Sköld, 4. Viktor Catenacci, 5. Emmanuel Esam, 6. Kamal Barny, 7. Niklas Kronström, 8. Magnus Carlsson, 9. Andreas Persson, 10. Erik Pärsson, 11. Eddie Ekbladh, 12. Dino Mesic, 13. Anton Wiklund, 14. Max Westerberg, 15. Michel Hansson, 17. Francis Mensah, 21. Dawda Ngum, 22. Richard Heniksson, 23. Ali Burrniku, 25. Nicklas Hammer (mv), 26. Jonathan Asp, 27. Marcus Hortén, 28. Freddy Borg, 93. Egzon Sekiraca och 99. Besemir Farniq

 

Tränare: Anders Grimberg och Alexander Ekström

 

DOMARTEAM

HD - Victor Wolf, Järfälla AD - Jon Lindholm, Linköping AD - Josef Alacam, Norrköping  

 

ÖVRIGA MATCHER OMGÅNG 6

 • 14/5 15:00 Husqvarna FF - Trelleborgs FF 1-2
 • 16/5 16:00 Eskilsminne IF - Oskarshamns AIK 1-1
 • 16/5 16:00 Qviding FIF - Kristianstads FF 2-1
 • 16/5 16:00 IS Halmia - Landskrona BoIS 0-2
 • 17/5 17:00 IK Oddevold - Lunds BK
 • 18/5 19:00 Norrby IF - Örgryte IS

 

DAGENS MATCHER PÅ TAVLAN

A - 17:00 IK Oddevold - Lunds BK

B - 17:00 Assyriska FF - IK Sirius FK

 

MATHVÄRD

TIMEFORUS.SE

 

MÅLSPONSOR

IMTECH

 

PUBLIKSPONSOR

TIMEFORUS.SE

 

MATCHLÄNKAR

 

BILJETTINFORMATION

Här hittar du vår nya arenakarta, biljettinformation och biljettpriser. Biljettkassorna öppnar två timmar före avspark. Du som köper din matchbiljett via webbiljett.se/osterfotboll sparar både pengar och tid när du kommer till arenan.

 

Köper du din biljett via mobiltelefonen --> mobilanpassad biljettsida.

 

BAR & RESTAURANG

Östergatans Restaurang och Sportbaren Della Vittoria öppnar två timmar före avspark. 

 

RADIO - TV - WEBB

Matchen webbsänds via www.osterplay.se för 99 kronor. Sändningen som startar kl 16.45 erbjuder 3-4 kameror, kommentatorer, experter, intervjuer, repriser och grafik.

 

Du kan också följa matchen via vår matchrapportering på Twitter/oifmatch.

 

KOMMANDE ÖSTERMATCHER

 • 23/5 16:00 Oskarshamns AIK vs Östers IF
 • 30/5 16:00 Qviding FIF vs Östers IF
 •   4/6 19:00 Östers IF vs IK Oddevold 
 • 12/6 19.00 Östers IF vs Husqvarna FF
 • 18/6 19:00 IS Halmia vs Östers IF

 

Halva Potten 50/50

Du glömmer väl inte hundralappen till Halva Potten 50/50. Senast blev vinstsumman 4.700 kr. Försäljningen gick oavkortat till Waldos Wänner. (Läs mer här)

 

 

Matchens Lokala Klubb

Läs mer om vår nya satsning för lokalfotbollen!

Klicka på bilden

 

AVSPARK KL 17.00 - VÄLKOMNA TILL MYRESJÖHUS ARENA!

 


 

Följ Östers IF i sociala medier: