Matchguiden inför IK Oddevold hemma

 

I kväll tar Öster emot tabelltvåan IK Oddevold hemma på Myresjöhus Arena. Inför 9:e omgången utgår poäng- och måljagande Öster från en sjunde plats i en tät tabell där tre poäng gör mycket. 

 

Avspark kl 19:00 - Välkomna!

 

Bortalaget IK Oddevold från Uddevalla har de fem senaste tagit hem åtta poäng och nio gjorda mål. Senast oavgjort hemma mot Husqvarna 0-0. Öster ställer upp motsvarande historik i sju poäng på tre gjorda mål. Senast snöplig bortaförlust mot Qviding FIF 3-0. Kvällens match är utsedd som veckans match enligt Ettanfotboll.se. 

 

Oddevold har med sina 15 mål inför kvällens match gjort mer än dubbelt så många mål som hemmalaget. En som presenterat sig i målprotokollet fyra gånger är nr 9 Jacob Berg som därmed också delar tredjeplats i skytteligan. Mål är vad Östers IF jagar. Med målen kommer viktiga poäng. Tron på att göra mål är dock stark inom truppen och inför matchen har vi talat med tre av spelarna om hur de uppfattar lagets anfallsspel så här långt.

 

#10 Mehmed Hafizovic;

- Speciellt på slutet har vi spelat bättre och vi kommer till chanser, men vi har som alla ser svårt för att göra mål. De matcher jag har spelat tycker jag att det gått okej, men naturligtvis finns det mer för mig att ge och bidra med framöver. Innan spelade vi sämre men fick med oss poäng. Nu spelar vi bättre men vi får inte med oss poängen. Alla tänker positivt och vi vet att vi borde ha tagit fler poäng, men vi känner att det på väg i rätt riktning och att vi bara behöver få de sista detaljerna med oss vid avsluten.

 

#14 Alexander Henningsson;

- Jag tycker att vi skapat många bra chanser, men där jag såväl som andra inte lyckats sätta bollen i nät. Offensivt har spelet fungerat bra och för egen del har jag kommit till en mot en och slagit motståndaren. Det lilla sista i avslutsdelen saknas, men det är en växande process. Det kan räcka med att vi får sätta dit en boll för att det skall släppa. Nu har jag varit med ett tag och vet hur det funkar. Det kan svänga snabbt också. Det har alltid funnits ett tryck av förväntningar utifrån, men jag känner att jag personligen blivit bra på att hantera det. I stället försöker bara fokusera på vad jag förväntas utföra och därifrån bidra.

 

#25 Johan Andersson;

- Framförallt så måste vi få igång vårt anfallsspel, även om vi släppte in tre mål senast så hade vi bra lägen till att ta ledningen när det stod 0-0. Vi spelar stundtals ett riktigt bra anfallsspel och det är bara den sista detaljen som saknas, och tyvärr är den väldigt viktig i fotboll, nämligen att göra mål. Men jag är övertygad om att det lossnar i dagens match det är egentligen bara en tidsfråga innan vi får en normal utdelning för alla chanser vi skapar. För nu gäller det att att hänga på lagen där uppe, det är fortfarande väldigt jämnt i tabellen och vi har bara två poäng upp till en andra plats. Det finns inget bättre än att spela på Myresjöhus Arena och idag ska vårt spel även återspegla det.

 

Öster värmde på arenan vid lunch och planen ser ut att ha repat sig väl sedan cupmatchen mot SUFstar. Kalle Björklund berömde återhämtningen samtidigt som han spådde en mycket bra gräsplan framöver. 

 

Ansvarig för arenan, Ron Wähämäki om planens kvalitet;

- Ni som var på matchen mot SUFstar kunde se en illa sargad gräsmatta. I morgon när vi tar emot Oddevold är mattan i princip läkt. Det vi gjort är att vi införskaffat en luftare. Den gör att grästorven som är ca 5 cm tjock penetreras och vattnet har en chans att rinna undan och att det i sin tur leder till att ytan blir förhållande vis fast. För att uppnå maxeffekt behövs sol och värme. Så de som oroar sig för konstgräs kan andas ut och beskåda den gräskonst som ligger på arenan.

 

Inför kvällens match råder osäkerhet i om vilka spelare Öster väljer att mönstra i startelvan. Frågetecken råder för bägge mittbackarna Mario Vasilj och Kalle Lindblad. Ytterbacken Patrik Bojent står på skadelistan sedan tidigare. Skadorna i backlinjen gör att HBK-mittbacken Marcus Johansson finns med som backup i truppen. Även HBK-målvakten Malkolm Nilsson finns med i truppen. Tillbaka i truppen efter skada är mittfältaren Isaac Shaze.

 

MATCHFAKTA ÖSTERS IF

Tabellplacering: 7

Gjorda mål: 7 
Insläppta mål: 8

Poäng: 13
Matcher: 4 vinster 1 oavgjorda 3 förluster
Senaste: 30/5 QFIF (B) 3-0, 23/5 OAIK (B) 1-1, 17/5 FCH (H) 0-1
Avstängda: -

 

SPELARTRUPP ÖSTERS IF

2. Andreas Wihlborg, 3. Marcus Johansson, 5. Elmin Nurkic, 6. Mario Vasilj, 7. Freddy Söderberg, 8. Denis Velic, 9. Robin Strömberg, 10. Mehmed Hafizovic, 11. Andreas Birgersson, 12. Malkolm Nilsson (mv), 14. Alexander Henningsson, 16. Emil Andersson, 18. Jonathan Drott, 20. Joel Rajalakso, 24. Fritiof Björkén, 25. Johan Andersson, 26. Isaac Shaze och 85. Rasmus Rydén (mv)

 

Tränare: Thomas Askebrand och Karl-Gunnar Björklund

 

Ej tillgängliga spelare: 3. Karl-Johan Lindblad (rehab), 4. Patrik Bojent (rehab), 12. Sulejmen Sarajlic (vilar), 19. Matteo Blomqvist Zampi (rehab), 22. Josef Elvby (rehab) och 23. Philip Hausenkamph (vilar)

 

MATCHFAKTA IK ODDEVOLD

Tabellplacering: 2

Gjorda mål: 15
Insläppta mål: 9

Poäng: 15
Matcher: 4 vinst 3 oavgjorda 1 förluster
Senaste: 31/5 HFF (H) 0-0, 24/5 TFF (B) 4-1, 17/5 LBK (H) 2-1
Avstängda: -

 

SPELARTRUPP IK ODDEVOLD

(startelva oddevold.org) 4. Andreas Almroth, 5. Andreas Bergman, 6. Joakim Hake, 9. Jacob Berg, 13. Pablo Andersson, 14. Victor Mollapolci, 15. Daniel Stanisic, 16. Alen Kasumovic, 17. Rickard Johansson, 19. Tobias Melkersson och 30. Erik Dahlin (mv)

 

Ersättare: 3. Daniel Janevski, 8. Johan Patriksson, 10. Liridon Selmani, 11. Mladen Bucanin och 38. Mike Andersson (mv)

 

Tränare: Lars-Olof Mattsson och Tony Fylksjö

 

MATCHENS DOMARTEAM

HD - Fredrik Oppong, Västra Frölunda  AD - Jon Lindholm, Linköping  AD - Christian Tennstedt, Norrköping

 

ÖVRIGA MATCHER OMGÅNG 9

 • 6/6 16:00 FC Höllviken - Örgryte IS
 • 6/6 16:00 Husqvarna FF - Eskilsminne IF
 • 7/6 16:00 Oskarshamns AIK - Landskrona BoIS
 • 7/6 16:00 IS Halmia - Lunds BK
 • 8/6 19:00 Norrby IF - Qviding FIF
 • 8/6 19:00 Trelleborgs FF - Kristianstads FF

 

MATCHER & RESULTAT PÅ TAVLAN

A - 19:00 Kalmar FF - Hammarby IF
B - 19:00 Djurgårdens IF - IFK Norrköping
C - 19:05 IFK Göteborg - IF Elfsborg

 

MATHVÄRD

 

 

 

 

 

 

 

MÅLSPONSOR

 

 

 

 

 

PUBLIKSPONSOR

 

 

 

 

MATCHLÄNKAR

 

 

BILJETTINFORMATION

Här hittar du vår nya arenakarta, biljettinformation och biljettpriser. Biljettkassorna öppnar två timmar före avspark. Du som köper din matchbiljett via webbiljett.se/osterfotboll sparar både pengar och tid när du kommer till arenan.

 

Köper du din biljett via mobiltelefonen

--> mobilanpassad biljettsida.

 

 

 

BAR & RESTAURANG

Östergatans Restaurang och Sportbaren Della Vittoria öppnar två timmar före avspark. 

 

RADIO - TV - WEBB

Matchen webbsänds via www.osterplay.se för 99 kronor. Sändningen som startar kl 18.45 erbjuder 3-4 kameror, kommentatorer, experter, intervjuer, repriser och grafik.

 

Du kan också följa matchen via vår matchrapportering på Twitter/oifmatch.

 

HALVA POTTEN 50/50

Du glömmer väl inte hundralappen till Halva Potten 50/50.

Senast blev vinstsumman 4.280 kronor. 

 

 

 

 

 

Österlandet

Hittar du i det sydöstra hörnet (mellan eastfront och östra långsidan, bakom Öppen sitt). Köpera biljetter på Öppen sitt på www.webbiljett.se

 

Passa på att köpa souvenirer ur vårt nya sortiment! Här hittar du bl.a Matchtröjor 600:-, Halsduk 150:-, iPhone-skal 99:- (finns till iPhone 4/4S, iPhone 5/5S och iPhone 6), kaffemugg 60:-, babybody 150:-  

 

Kolla in i vår shop redan nu --> shop.ostersif.se

 

MATCHENS LOKALA KLUBB

Läs mer om vår satsning på lokalfotbollen riktad mot fotbollsföreningar främst i Växjö kommun & grannkommuner
- klicka på bilden!

 

 

SKOLKORTET

Under den gångna veckan har Östers IF besökt 40-talet grundskolor i Växjö kommun och delat ut sammanlagt 9.600 skolkort. Läs mer om lanseringen här.

 

LYSSNA PÅ VÅR NYA PODCAST OM ÖSTERS IF “NAPOLI-87”

Avsnitt 1   Avsnitt 2
 
Med Mario Vasilj & Rasmus Rydén   Med Johan Andersson & Karl-Johan Lindblad

 

KOMMANDE ÖSTERMATCHER

 •   9/6 18:30 IF Haga vs Östers IF (Hyundai Cup)
 • 12/6 19.00 Östers IF vs Husqvarna FF
 • 18/6 19:00 IS Halmia vs Östers IF
 • 27/6 16:00 Östers IF vs Eskilsminne IF
 •   6/7 19:00 Örgryte IS vs Östers IF

 

 

AVSPARK KL 19.00 - VÄLKOMNA TILL MYRESJÖHUS ARENA!

 


 

Följ Östers IF i sociala medier: