Matchguiden inför Oskarshamns AIK borta

 

Genomgång före avresan mot Oskarshamn. Bild: Hans Anderzon

 

I Oskarshamn tituleras eftermiddagens match med rubriken "Slaget om Småland". Oskarshamns AIK har ramat in derbyt som en rejäl familjefest och hoppas på en större publiksiffra än vanligt när matchen mot Öster drar igång kl 16.00 på Arena Oskarshamn. 

 

Öster har vunnit tre av sina fyra vinstmatcher på bortaplan. Kollektiva arbetsinsatser i försvarsspelet och tålamod framåt ligger till stor grund för Östers bortapoäng så här långt.

 

Dagens bägge lag har hittills inte gjort många mål framåt och det talar för en jämn, tuff och målsnål match. Det som talar för att det lossnar målmässigt för Öster idag är att OAIK har en 0-4-förlusthemma mot IK Oddevold samt att Öster visat på många goda intentioner, variationer i sitt anfallsspel och att de hotat motståndarna med många "solklara" målchanser. När ska det lossna?

 

Oskarshamns AIK har på några år tagit klivet från division tre till ettan. 2011 vann de division tre , 2012 kom de två i division två, 2013 vann de tvåan och 2014 kom de nia i division ett södra. Att Oskarshamns AIK kommer till Växjö med ambitioner råder det ingen tvekan om. 

 

När dagens lag möttes i en tidig träningmatch i början av februari vann Öster med 3-1. Oskarshamn tog ledningen på en snygg frisparksvariant efter en halvtimme, men därefter var det Öster som stod för målproduktionen. Först ut var Otto Eriksson som lurade målvakten med ett inläggsavslut precis före halvtid, därefter språngnickade Wihlborg in ledningsmålet i 52a minuten och på stopptid kunde Denis Velic fastställa slutresultatet på straff.

 

Österelvan som startade mot OAIK senast: Sarajlic - E Andersson - Lindblad - Sverrisson - Bojent - Shaze - Velic - Henningsson - Eriksson - Wihlborg - Söderberg

 

Inför dagens match är Rasmus Rydén tillbaka i Östermålet. Tillbaka i truppen är också målvakten Sulejmen Sarajlic och kantspringaren Andreas Wihlborg.

 

Tränare Thomas Askebrand inför matchen

- Vi åker till Oskarshamn fullt medvetna om att vi är starka på bortaplan och att vi vet vad som krävts för att plocka hem 3-poängarna. Vi har mött Oskarshamn i en träningsmatch tidigare i år och vi har fått en känsla för hur de är att möta och vad vi har att förvänta idag. Senast mot Höllviken tycker jag att vi offenstivt gjorde vår bästa match hittills och det är oftast i sista passningen eller i avslutet som vi inte visat tillräckliga färdigheter eller haft marginalerna med oss. Vi gör bra träningar och jag känner att vi är på rätt väg. 

 

MATCHFAKTA ÖSTERS IF

Tabellplacering: 3

Gjorda mål: 6 
Insläppta mål: 4

Poäng: 12
Matcher: 4 vinster 0 oavgjorda 2 förluster
Senaste: FC Höllviken (H) 0-1, Landskrona BoIS (B) 0-1, Kristianstads FF (H) 1-0
Avstängda: -

 

ÖSTERTRUPPEN

2. Andreas Wihlborg, 3. Karl-Johan Lindblad, 5. Elmin Nurkic, 6. Mario Vasilj, 7. Freddy Söderberg, 8. Denis Velic, 9. Robin Strömberg, 10. Mehmed Hafizovic, 11. Andreas Birgersson, 12. Sulejmen Sarajlic (mv), 14. Alexander Henningsson, 16. Emil Andersson, 18. Jonathan Drott, 20. Joel Rajalakso, 23. Philip Hausenkamph, 24. Fritiof Björkén, 25. Johan Andersson och 85. Rasmus Rydén (mv). 

 

Tränare: Thomas Askebrand och Karl-Gunnar Björklund

 

Ej tillgängliga spelare: 4. Patrik Bojent, 19. Matteo Blomqvist Zampi, 22. Josef Elvby och 26. Isaac Shaze.

 

MATCHFAKTA OSKARSHAMNS AIK

Tabellplacering: 8

Gjorda mål: 5
Insläppta mål: 8

Poäng: 8
Matcher: 2 vinst 2 oavgjorda 2 förluster
Senaste: Eskilsminne IF (B) 1-1, IK Oddevold (H) 0-4, Qviding FIF (B) 1-1
Avstängda: -

 

SPELARTRUPP OSKARSHAMNS AIK

1. Tom Lagneteg-Nilsson, 2. Adam Torstensson, 3. Johan Niklasson, 4. Martin Torstensson, 5. Eric Persson, 6. Filip Jägerbrink, 7. Anton Agebjörn, 8. Peter Westberg, 9. Emil Dolk, 10. Emmanuel Dogbe, 11. Joakim Lengyel, 12. Christopher Christensson, 13. Mergim Smakolli, 14. Robin Östlind, 15. Sani Emmanuel, 16. Adrian Karlsson, 18. Carl Savolainen, 19. Martin Karlsson, 20. Olle Dolk, 21. Mattias Pavic, 22. Oscar Johansson (mv), 23. Lucas Hägg-Johansson (mv) och 80. Anton Johnsson


Kreshnik Avdyli
 

Tränare: Henrik Larsson, Mikael Persson och Niclas Bergenskans

 

DOMARTEAM

HD - Farouk Nehdi, Segeltorp AD - Mattias Hedman Lilja, Jönköping AD - Senad Hodzic, Jönköping 

 

ÖVRIGA MATCHER OMGÅNG 7

 • 23/5 16:00 Kristianstads FF - Norrby IF
 • 24/5 16:00 FC Höllviken - IS Halmia
 • 24/5 17:00 Trelleborgs FF - IK Oddevold
 • 24/5 17:00 Husqvarna FF - Qviding FIF
 • 26/5 19:00 Lunds BK - Eskilsminne IF
 • 26/5 19:00 Örgryte IS - Landskrona BoIS

 

MATCHLÄNKAR

 

ARENA OSKARSHAMN

Du hittar enkelt till arenan med Google Maps. Mer information om arenan hittar du på Oskarshamns kommuns webbplats.

 

BILJETTINFORMATION

Allt om biljetter till matchen hittar du här --> www.oskarshamnsaik.se/biljettinformation 

 

RADIO - TV - WEBB

Matchen webbsänds via Barometern och Östra Smålands gemensamma Playkanal på kalmarsporten.solidtango.com. Pris 59 kr. Hela matchen sänds på P4 Kronobergs webbplats och i mobilapparna Radiosporten play och Sveriges Radio play. Du kan också följa matchen via vår matchrapportering på Twitter/oifmatch.

 

KOMMANDE ÖSTERMATCHER

 • 26/5 19:00 Östers IF vs FC SUFstars (Hyundai Cup omg 2)
 • 30/5 16:00 Qviding FIF vs Östers IF
 •   4/6 19:00 Östers IF vs IK Oddevold 
 • 12/6 19.00 Östers IF vs Husqvarna FF
 • 18/6 19:00 IS Halmia vs Östers IF

 

MATCHENS LOKALA KLUBB

 


 

Följ Östers IF i sociala medier: