Oavgjort i omstarten

En bra första halvtimme, där den snygga omställningen som ledde till Rodics 0-1 kom, räckte dessvärre inte i omstarten mot Örebro. Hemmalaget tog över allt mer, och även om kvitteringen kom ur ett mycket misstänkt offsideläge var det inte orättvist.

Lundahl Persson, Stenberg, Kozica, Bonnah, Magnusson, Ljung, Varmanen

69' Bonnah (Söderberg)
80' Kozica (Bergmark Wiberg), Ljung (Hauksson)
89' Stenberg (Sigurgeirsson), Magnusson  (Rodic)

Mer statistik på förbundets matchsida. Se matchen i efterhand på Discovery.

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag tycker vi gjorde det bra första halvtimmen, flyttade boll som vi vill och hittade ytor. Jag hade bara önskat att vi kunde gjort något mål till på det vi skapade. Sedan föll vi och i andra halvlek satte de högre press och gjorde det bra, skapade hörnor som de var farliga på.

Deras mål, nu när jag sett det i efterhand, blir extra smärtsamt när man ser att det var två-tre meter offside. Men det förändrar inte bilden av att de var bättre än oss i andra halvlek."

Åskan passerade Behrn Arena och sköt bara upp fredagens omstart en kvart, men regnet höll i sig och satte sin tydliga prägel på spelet. Stora vattenpölar gjorde bollbanan svår att förutsäga. Öster försökte inledningsvis lyfta mer bollar för att undkomma detta, och i tredje minuten såg det lovande ut.

Jesper Westermark nickskarvade fram en boll till Adam Bergmark Wiberg, som nickade ner den för JW att ta en löpning in i straffområdet på. Bollen studsade tyvärr inte alls i vätan och innan Westermark nådde den kunde en ÖSK:are få foten mellan och rensa.

I femte minuten kom en ny bra långboll, denna från Adam Herdonsson, upp mot Westermark som nickskarvade fram åt sig själv och såg ut att kunna nå den, men en rejäl omfamning från mittbacken Moro gjorde att JW inte hade en chans att komma åt bollen.

Tre minuter senare snodde Jeppe åt sig bollen ute vid vänstra sidlinjen och lyckades trots hård uppvaktning och vattenplaning få med sig den ända fram till straffområdets utkant, innan han spelade Alex Hauksson vars låga skott dessvärre styrdes på ett ben ut till matchens första hörna.

Efter någon minut av hörnor och inkast runt Örebros straffområde visade Kalle mHolmberg sedan sin nivå och vilken tung förstärkning han är för ÖSK, när han vann boll och fick den till lagkapten Seger, som hittade en riktigt bra boll ut till höger på Dahl, som avancerade och sökte Millleskog med en bra låg boll in mot mitten men Herdonsson fick foten mellan och en hårt hemjobbande Westermark kunde rensa.

Milleskog stod sedan i elfte minuten för matchens dittills farligaste chans när han diagonallöpte in i straffområdet på en passning från Andrésson och skickade ett rappt avslut mot första stolpen, men Miloje Prekovic täckte bra och kunde plocka skottet.

I 13e minuten spelade Öster sedan upp bollen snabbt längs marken, från Herdonsson upp på Söderberg, som såg att Rodic hade mycket yta på sin högerkant och rullade fram bollen in i straffområdet för yttern som slog till direkt och placerade in 0-1 till vänster om målvakten.

Öster kunde sedan mycket väl ha utökat i 19e minuten, när Söderberg tog emot en lång boll och petade fram bollen till ABW som avslutade ur bra läge, men fick se kusinen Niclas Bergmark få ut benet och styra undan skottet.

I 24e minuten bjöds vi på underhållning när Sebastian Starke Hedlund avancerade långt med bollen innan han lade den ut på vänsterkanten åt Westermark, somstilade till det med en rabona (inlägg med "fel" fot bakom stödjebenet) och var nära att nå Rodic men Andrésson kunde precis nickstyra undan bollen.

Två minuter senare kom en ny chans till ett jätteläge för Öster när Rodic snodde bollen högt och tg sig inåt i banan, och hade med sig både Westermark och Bergmark Wiberg framför mål. Yttern fick dock bollen för långt från sig på väg in i straffområdet och tvingades slå en svår boll in mot mål som Moro kunde bryta ut till hörna.

Hörnan i sig kunde sedan mycket väl resulterat, när ABW nickskarvade över till Månz Berg, som fick bra kraft i sin nick men satte den väl rakt på målvakten Eskelinen.

Efter en period där hemmalaget haft mer boll och studsat ett par inlägg genom straffområdet, såg det lovande ut igen i 39e minuten. Westermark fick en bra boll från Rodic och avancerade till höger, med Rodic och Söderberg på väg in i straffområdet i bra positioner. Tyvärr ble JW:s inlägg halvmetern för högt för att nå Söderberg vid bortre stolpen, och anfallet kom av sig.

Istället var det Örebro som i sekunderna före halvtid var nära att utjämna. Lagets första hörna gick till Andrésson som nicklobbade över Prekovic mott högra burgaveln, men en välplacerad Söderberg kunde nicka undan bollen precis framför mållinjen.

Efter paus bjöds vi på ett rejält scenbyte. Hemmalaget kom ut med en helt annan glöd och bara minuten hade gått när Dahl skickade ett stenhårt avslut mot första stolpen och tvingade Prekovic att styra ut bollen till hörna.

I 51a minuten var ändå Öster nära att utöka ledningen. Westermark fick en bra boll från Rodic och direktskarvade inåt mot Bergmark Wiberg som kom i bra läge men missade när Valgeirsson uppoffrande vräkte sig mot bollen.

Två minuter senare var vi nog många rödblå som ropade efter straff när Sigurgeirsson tog sig in i straffområdet och föll, men på repriserna ser det ut att vara en korrekt brytning och Runar föll på bollen. ABW jobbade sedan fram en hörna på andraläget men den slutade i frispark för hemmalaget.

Med precis timmen spelad hände sedan det som inte fick hända. Örebro lyfte en boll upp på en misstänkt fri (reprisbilderna visar att det var över en meter offside) Milleskog som kunde hålla sig före försvararna och rulla in kvitteringen.

Minuten senare kunde det blivit ännu värre, när ÖSK slog en hörnvariant som slutade med att Andrésson nickade i ribban.

I 68e minuten var sedan hemmalaget nära att få in en turlig boll när ett lågt inlägg styrde på ett Österben i en lurig båge, men gick över och landade på nättaket.

Så småningom jämnade spelet ut sig och lagen skapade inte jättemycket. Örebro bjöds på en omställning i 79e minuten, som slutade med att Sigurgeirsson sprang ner Milleskog, och den resulterande frisparken skickade ÖSK i muren.

För Östers del ville (och borde nog) Westermark ha en straff i 85e minuten när Moro i en duell på straffområdeslinjen viftade misstänkt med armen och såg ut att träffa JW över halsen, men domaren valde att fria.

Öster hade sedan en hörna i 96e minuten som liksom ett flertal tidigare blåstes av för frispark.