Oavgjort mot Örgryte

En poäng i det rödblå klassikermötet innebär fortsatt serieledning, men spelet stämde inte riktigt och en straffmiss i slutskedet gör att det svider lite, något tränare Túfa håller med om.
- Vi fick med oss en poäng men det känns mer som vi ger bort två. Sättet som vi kommer in i andra halvlek och släpper in kvitteringen är inte acceptabelt. Sedan missar vi chansen att avgöra på straff, det är tungt.

Lundahl Persson, Kozica, Bonnah, Magnusson, Herdonsson, Ljung, Varmanen

74' Kozica (Söderberg), Herdonsson (Kusu)
83' Bonnah (Bergmark Wiberg), Magnusson (Rodic)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Det är mycket känslor nu, och vi fick med oss en poäng men det känns mer som vi ger bort två.
Sättet som vi kommer in i andra halvlek och släpper in kvitteringen är inte acceptabelt.
Sedan missar vi chansen att avgöra på straff, det är tungt men jag är nöjd med killarnas arbetsinsats idag.
Jag gillar hur vi kämpade och slet och åtminstone fick med oss en poäng, de kan bli viktiga i slutet.
"

Matchen på Gamla Ullevi fick en händelserik inledning. Redan i tredje minuten slog Adam Bergmark Wiberg ett inlägg som styrdes på en Örgrytehäl ut till hörna. Denna lyftes in av Vladimir Rodic framför mål, där Jesper Westermark blev nedriven av gamle lagkamraten Drott och domare Dufva pekade omedelbart på straffpunkten.

Fram stegade Bergmark Wiberg, och trots vissa försök till psykningar från ännu en tidigare lagkamrat, Mathias Nilsson i ÖIS-målet, tvekade inte ABW utan klippte in bollen iskallt i vänster burgavel.

Bara minuterna senare kunde Öster även ha utökat ledningen. Runar Sigurgeirsson lyfte in ett långt inkast mot vänstra stolpen, där John Stenberg fanns men det såg ut som en försvarare var den som nickade in bollen framför mål där Westermark nådde högst men inte riktigt fitt rätt riktning på nickavslutet som gick strax över.

I 13e minuten vann Alex Hauksson boll högt och spelade Bergmark Wiberg. Bollen gick vidare till Sigurgeirsson, som lyfte över bollen mot Rodic i bortre delen av straffområdet. Högeryttern direktskarvade in bollen framför mål mot Westermark men Drott läste dessvärre spelet och kunde få mellan vänsterfoten och rensa.

Matchen tappade sedan lite tempo efter ett spelavbrott på några minuter efter att hemmaklacken dragit av rök, men i 20e minuten var det nära igen. ABW spelade ut bollen på Rodic som var nära att göra en repris på sitt segermål från Örgryte borta förra året, men rullade avslutet tätt utanför vänstra stolpen.

Två minuter senare skapade hemmalaget sin första riktiga farlighet, när Manasse Kusu tappade boll på egen planhalva och ÖIS snabbt spelade fram bollen på Christoffersson, men John Stenberg hann mellan och kunde glidtäcka ut avslutet till hörna.

Öster hade sedan mest boll men utan att skapa mycket i chansväg. Istället small det i 31a minuten till åt andra hållet. ÖIS ställde om snabbt och Dahlqvist fick ta sig runt lite väl enkelt till höger och rullade in bollen framför mål där Christoffersson mötte och med en touch stötte in kvitteringen.

Fem minuter före paus fick vi se en väldigt bra hörnvariant, där Rodic lyfte bollen mot straffområdeslinjen där Bergmark Wiberg mötte och drog till stenhårt på volley, men bollen styrde via en ÖISare ut till högerhörna.

Där blev det sedan utdelning på en mer klassisk variant, där Westermark jobbade till sig en bra yta och nickade in 1-2.

Efter paus chockstartade hemmalaget. Inte ens en halvminut hade gått när Karim lekte bort två Österförsvarare på sin vänsterkant, tog sig inåt och rullade in bollen framför mål där Svensson vid bortre stolpen bara kunde trycka in den.

Nu var Öster skakat och Örgryte pressade på bra, men öppnade sig för kontringar. I 49e minuten kom en bra sådan, där Söderberg drev upp bollen och lyckades ta den med sig trots en ruskig satsning från Karim, som bara precis missade. I sistamomentet gick dessvärre Söderbergs framspelning bakom Starke Hedlund, som tvingades vända och hämta bollen och när han hann till avslut kunde en försvarare täcka ut till hörna.

I 53e minuten kom så en bra chans. Söderberg slet bra för att få med sig bollen, spelade Bergmark Wiberg som rullade fram den till höger. Rodic kom rätt i luckan och avslutade stenhårt mot första krysset men Nilsson lyckades få upp en vante och styra bollen över ribban.

Kvarten senare höll det på att bli riktigt farligt framför Örgrytes mål. Rodic slog ett inlägg som nickades högt rakt upp i luften av en back. När bollen sedan var på väg ner fokuserade målvakten alldeles för mycket på att knuffa undan Bergmark Wiberg istället för att plocka bollen som slank undan och var nära att snappas upp av Westermark, men en back kunde brösta tillbaka den till Nilsson innan anfallaren hann fram.

Nu kändes Öster heta igen och i 70e minuten stal Sigurgeirsson bollen en bit in på offensiv planhalva och rullade en bra boll in på Söderberg, som valde att lägga över bollen på vänsterfoten för avslut och då hann Styffe dit och täckte skottet.

Nio minuter före full tid borde så Öster kunnat avgöra matchen. Örgryte klyddade i försvaret och rensade bollen på ABW så den studsade in framför mål där Westermark störtade fram och revs ner ordentligt av Nilsson, och domaren tvekade inte att blåsa matchens andra straff.

Till mångas stora förvåning var det sedan Rodic som klev fram för att slå straffen, och gjorde det inte bättre än att Nilsson kunde rädda den.

I 84e minuten var det sedan målvakt Nilsson som höll kvar ÖIS i matchen igen när Öster kombinerat fint till vänster och Sigurgeirsson log en låg boll in på Westermark vid första stolpen. Jeppe fick trots omild behandling en fot på bollen och styrde den i en båge mot öppet mål men Nilsson vräkte sig däråt och kunde precis vifta bort bollen på mållinjen med vänsternäven.

Tre minuter senare kom nästa riktigt bra läge när Össter spelat sig upp snabbt längs vänsterkanten innan Sigurgeirsson rullade en lång boll längs straffområdeslinjen över till Isak Magnusson, som tyvärr fick bollen lite bakom sig och sedan inte alls lyckades med avslutet som gick en bra bit över.

Minuten före full tid var vi nära att få se en isländsk kombination ge utdelning när Hauksson lyfte bollen bort mot vänster stolpe där Sigurgeirsson tryckte till på volley men bollen styrde på en back ut till hörna.

Hauksson stod sedan för sista läget på ordinarie tid när han vandrade genom plan från höger till vänster innan han vispade iväg ett riktigt lurigt avslut med vänstern som stack centimeter utanför högra stolpen precis som klockan slog över till 90 minuter.