Officellt: Östers IF värvar landslagsman från Island

Den isländske mittfältaren Alex Thór Hauksson är föreningens senaste nyförvärv. 21-åringen som ansluter till sitt nya lag och Växjö i januari och närmast kommer ifrån spel i Stjarnan Gardabaer från den isländska högstaligan har signerat ett treårsavtal med Östers IF. 

Alex är en central mittfältare som trots sin ringa ålder (född 1999) har en hel del erfarenhet av spel på internationell nivå. Med bland annat 3 A-landskamper, 18 U21-landskamper, 5 U19-landskamper och 15 U17-landskamper för Island och spel i Europa League med sitt klubblag Stjarnan Gardabaer. I klubblaget har 21-åringen dessutom varit lagkapten under årets säsong. 
 

Denis Velic, huvudtränare: 

- ”Vi är otroligt glada att kunna knyta Alex till oss på ett treårsavtal. En spelare som vi har följt under lång tid.  Alex har trots sin unga ålder en otroligt erfarenhet från spel i en av toppklubbarna på Island samt spel i Europa League med klubblaget. Där har Alex även har varit lagkapten trots sin unga ålder. 

Alex har även varit bofast i det isländska U21 landslaget som blev klara för EM-slutspelet i vår/sommar. Vi får till oss en spelare med en underbar karaktär på fotbollsplanen och samtidigt en ödmjuk kille som är redo att jobba för att han själv och Östers IF ska ta nästa steg. 

En värvning som passar perfekt i den processen vi befinner oss som grupp.” 

 

Alex Thór Hauksson

Född: 1999 

Längd: 181 cm 

Position: Central mittfältare

Landskamper: 3 A-landskamper, 18 U21-landskamper, 5 U19-landskamper och 15 U17-landskamper