Officiellt: James Keene klar för Östers IF

Under en presskonferens på Myresjöhus Arena så presenteras idag Östers andra nyförvärv under sommarfönstret, engelsmannen och tidigare allsvenska forwarden James Keene. Keene ansluter från den sydafrikanska högstaligan och ansluter till klubben under veckan. 

Den engelske forwarden med förflutet i bland annat GAIS, Djurgårdens IF och IF Elfsborg har totalt 193 svenska matcher i Allsvenskan och Superettan. Keene spenderade flest säsonger i Elfsborg, som han tillhörde mellan åren 2007-2013. Senast kommer engelsmannen från sydafrikanska laget Bidvest Wits. Men nu står det alltså klart att karriären fortsätter i rödblåa färger i Växjö och Östers IF. 

James Keene om flytten till Östers IF: 

- ”Det känns fantastiskt härligt, en gammal och fin klassisk klubb som man alltid har haft koll på. Jag fick en väldigt bra känsla när jag träffade klubben i förra veckan och när man kollar på laget så ser man att det finns mycket kvalitet och potential för att kunna lyfta klubben framåt. Av det jag har sett så är laget bättre än vad resultaten hittills visat och jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen.” 

På frågan om det var ett enkelt beslut att ta om att komma till Öster så svara Keene så här: 

- ”Jag hade alternativ, både utomlands och andra alternativ. Men från det att jag pratade med manager Christian Järdler för första gången så har det känts oerhört bra och jag har fått en bra magkänsla, om klubben, faciliteterna, arbetssätt och framtidsplanerna. Jag har även hört mycket gott om klubben från folk i min närhet och jag känner att jag verkligen kommer att trivas och kunna spela den typ av fotboll som jag vill spela. 

Christian Järdler om nyförvärvet: 

- ”Vi är väldigt glada att James väljer att fortsätta sin karriär i Östers IF. Vi har velat förstärka truppen med erfarenhet, karaktär och attityd och det är tre ord som personifierar James Keene. Han är snabb, stark i kroppen, bra både felvänd som kombinationsspelare och vass i djupled och är rejäl i boxen. Han besitter också en defensiv spelförståelse och arbetar otroligt hårt. James målsnitt är stabilt och under sina år i Sydafrika snittade han mål i var tredje match.”