Öster i Samhället: Kvartersfotboll under hela sommaren

Att få möjligheten att vara en central plats i livet för barn och ungdomar genom Öster i Samhället ser vi som ett privilegium!


Under sommaren på måndagar, tisdagar, fredagar och lördagar har vi tillsammans med Växjöbostäder kunnat trippla vår verksamhet med kvartersfotboll runtom i Växjö. Där skapar möjligheten för barn och ungdomar att aktivera sig, spela fotboll och träffa nya vänner under sommarlovet.


Sara Lennqvist, CSR-ansvarig Östers IF:

- När skolorna är stängda är det desto viktigare att kunna erbjuda barn och ungdomar meningsfulla mötesplatser utanför sina hem. Det är ett tomrum som skolorna lämnar som vi känner ett ansvar över att kunna fylla. Att Växjöbostäder tänker samma sak gör det till en självklarhet för oss att samarbeta så det blir dubbelt så bra! Det är precis så här samhället behöver arbeta - tillsammans.

 

Rene Jaramillo, ordförande Växjöbostäder: 

- Östers IF och Öster i Samhället har lång erfarenhet och verkligt engagemang för barn och ungdomar i Växjö, därför är jag glad över att Växjöbostäder samarbetar kring att ge ungdomar i våra bostadsområden en meningsfull aktivitet, gemenskap och glädje i sommar, kommenterar Rene Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder.

 

Se filmen om kvartersfotbollen nedan.