Öster i Samhället vald förmånstagare

Vill informera om den oerhört glädjande nyheten att det nu står klart att Öster i Samhället har blivit utnämnd som en av huvudförmånstagarna för Växjö Charity 2018, detta tillsammans med Ensemble Cor och Kvinnojouren Blenda. 

Växjö Charity AB bildades 2017 och ägs till lika delar av Creon, Adekvat Försäkring och Advisory. Genom att planera, arrangera och genomföra event kan man samla in pengar till olika förmånstagare. Allt överskott från deras verksamhet går oavkortat till ideella förmånstagare och stiftelsen drivs helt utan arvoden, avgifter eller kostnader kopplat till de tre grundarna.

2017 års överskott från välgörenhetsevenemanget gick till Together Against Diabetes 1, som grundats och drivs av den 18-åriga Växjö-tjejen Elin Cederbrant. När Elin var 11 år insjuknade hon i typ 1 diabetes som är den absolut vanligaste livshotande obotliga sjukdom som drabbar barn i Sverige. Trots detta är sjukdomen nästan okänd och dessutom finns det fortfarande många fördomar om typ 1 diabetes. Elin ville med T.A.D.1 uppmärksamma och ändra på detta genom att samla in pengar för att finansiera en rikstäckande informationskampanj i Barndiabetesfondens regi. Insamlingen blev otroligt lyckad. T.A.D. 1 har hittills samlat in lite drygt 3 600 000 kr och Elin är idag en ambassadör för kampen mot typ 1 diabetes i hela landet.

Som nuläget är, så innebär det att Öster i Samhället kommer att mottaga en betydande summa som hjälper Öster i Samhället att växa - och som visar för alla att det vi gör, är oerhört viktigt, framgångsrikt och något som vi verkligen kan vara stolta över. 

Ett riktat tack också till alla er som arbetar och har arbetat med och kring Öster i Samhället - ni har gjort och gör ett fantastiskt arbete.

Läs mer om Växjö Charity här!