Öster lägger hybridgräs på Myresjöhus Arena

Östers IF har bestämt att lägga hybridgräs på Myresjöhus Arena och man valde att lägga en plan av det italienska märket Mixto på sin hemmaarena.

Myresjöhus Arena, som invigdes hösten 2012, får från och med nästa sommar hybridgräs. Investeringen genomförs av Fotbollsfastigheter i Växjö AB. Med start i slutet av juni kommer det Göteborgsbaserade företaget Gårda Johan att anlägga en ny hybridgräsmatta på arenan i Växjö.

Klubben har besökt många olika anläggningar/arenor som har hybridgräs, bl.a IFK Göteborgs träningsanläggning Kamratgården, där en hybridplan av just märket Mixto togs i bruk under sommaren och som klubbens a-trupp och äldsta u-lag kunnat använda säsongen ut fram till ledigheten i november.

– Vi har tittat på olika fabrikat och alternativ och kommit fram till att det koncept som Gårda Johan levererar är det som vi anser vara det bästa och därmed väljer vi att installera detta på Myresjöhus Arena, säger Jonas Karlsson, som ingår i styrelsen för det av Östers IF helägda bolaget Fotbollsfastigheter i Växjö AB och tillika styrelseordförande i Östers IF.

Ungefär sex veckor är tiden för att färdigställa den nya planen på Myresjöhus Arena och i början av augusti kommer såväl Östers herrar som Växjö DFF:s damer ta den nya planen i besittning för matcher i Superettan respektive Damallsvenskan.
– Hybridgräs är ett levande material som kräver stor erfarenhet och kunskap. Därför samarbetar vi då det handlar om anläggningsarbetet & driften framåt med GML Sport, som är specialister på gröna sportytor och den i branschen med störst kompetens, säger David Gabrielson, försäljningschef på Gårda Johan.

 

Kontaktperson:
Jonas Karlsson, Ordförande Östers IF
073-600 74 81