Öster obesegrade halvvägs

Rekordsviten fortsätter över uppehållet

Trots att gästande Degerfors tog för sig kunde Öster via ett mål i vardera halvlek vinna relativt tryggt och gå till sommarvila obesegrade.

ÖSTERS IF - DEGERFORS IF 2-0 (1-0) 
1-0 15 Vasilj 
2-0 88 Blomqvist-Zampi 

Publik: 3702 

Öster ställde upp precis som senast: 
Nadj 
S Karlsson - M Karlsson - Vasilj - Bojent 
Persson - Vidarsson 
Henningsson - Velic - Hellgren 
Söderberg 
Byten: 
67 Blomqvist-Zampi - Hellgren 
71 Amuneke - Henningsson 
88 Lundgren - Söderberg 

På grund av olyckliga semesteromständigheter blir dagens matchreferat något kortfattat, men vi hoppas ändå ha fått med det viktigaste. 

Trots att semestertider infunnit sig slöt en bra publik upp för att (förhoppningsvis) se Öster förlänga sin förlustfria svit över årets korta sommaruppehåll. 
Trots visst Österövertag i inledningen var det inte alltid så tydligt som man kunde hoppats vilket lag som är överlägsen serieledare och vilket som slåss runt nedre kvalstrecket. Degerfors, som för dagen spelade med både Amadaiya Rennie och Kwame Karikari som anfallare, stack allt som oftast upp i snabba omställningar. 
Kvarten in i matchen fick publiken dock se något alla rödblå längtat efter. På en vänsterhörna från Denis Velic kom Super-Mario Vasilj svävande, och nickade in bollen otagbart precis invid Brian Edwards vänstra stolpe. 
Gästerna fortsatte försöka trots målet, och tio minuter senare drog hemmapubliken efter andan. Alexander Nadj var ute långt för att rensa och hoppade ihop med Rennie som föll, men domare Nyman var tvärsäker på att Nadj var först på bollen, och Liberianen fick bara inkast med sig. 

Andra halvlek kom att präglas av ett par otäcka skador. Redan i fjärde minuten fick Johan Persson en smäll över vaden, och i en lika ovan som obehaglig scen fick publiken se Tollarps-sonen bli liggande en bra stund för att när spelet väl kommit igång tvingas halta ut till bänken för mer omvårdnad. Öster höll trots manfallet undan bra, och så småningom kunde "sheriffen" återvända till spel, till synes i skick som ny. 
Med knappa tjugo minuter kvar kom nästa skada, och denna tog värre. Alexander Henningsson skallade ihop med en Degerforsback och såg alldeles groggy ut när han väl försökte resa sig upp. 
Då Hellgren redan klivit av och Wihlborg inte är tillbaka förrän efter sommaruppehållet fick kapten Velic ta klivet ut på högeryttern - på pappret en relativt olycklig lösning, men som denna Östertrupp verkar göra av det mesta vaskade de fram ett guldkorn av det. Det var med två minuter kvar av ordinarie matchtid som de som kan sina Österspelare suckade när även Vidarsson hamnat ute till vänster. Den exceptionellt vänsterfotade islänningen BORDE inte kunnat åstadkomma mycket kreativt där, men stod istället för dagens delikatess med en slicad chip som helt friställde Denis Velic. Kaptenen, som slåss med Stefan Karlsson om titeln assistkung serverade Matteo Blomqvist-Zampi ett perfekt inlägg, som måltjuven iskallt placerade in bakom Brian Edwards. 

Vi får hoppas att Alexander Henningsson mår bra och får ett bra sommaruppehåll med välförtjänt vila. Ett stort tack från föreningen också till hela publiken, som verkligen levt upp och stöttar laget, och kanske i synnerhet till för dagen tjugoårsfirande East Front, som stod för en väldigt bra insats.