Öster och Prolympia inleder ett större samarbete

Östers IF och Prolympia har skrivet ett större strategiskt avtal med start höstterminen 2023 avseende ett skolsamarbete i fotbollsgrundskolan.

Prolympia som är landets ledande idrottsskola öppnar under hösten 2023 en toppmodern idrottsskola på Arenastaden. Instruktörer från Östers IF kommer att hålla i den praktiska och teoretiska träningen och utbildningen för eleverna i årskurserna 7-9 som har fotboll som specialidrott. Målsättningen är att tillsammans kunna erbjuda landets bästa utvecklingskoncept för att kombinera fotboll och kunskapsutveckling på grundskolenivå.

- Vi har under ett tag letat efter en ny samarbetspartner på grundskolenivå. Från första kontakten fram tills avtalsskrivandet har kontakten med Prolympia varit professionell och förtroendegivande. Det möjliggör för oss att ha välutbildade och duktiga instruktörer i vår verksamhet och samtidigt erbjuda Växjös ungdomar en fantastisk möjlighet att utvecklas inom fotbollen. Vi är väldigt glada att vi nu är i mål och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans, säger Östers klubbdirektör Jens Magnusson.

Just nu håller skolans lokaler bredvid Nivika center på att färdigställas och personal till skolan att rekryteras. Till hösten kommer fyra klasser i årskurs 7 respektive årskurs 8 att påbörja sin utbildning på skolan. Fullt utbyggd kommer skolan inrymma 336 idrottselever.

- Som idrottsskola är vi glada att kunna erbjuda våra fotbollselever förutsättningar i absoluta toppklass att utvecklas. Skola och idrott går hand i hand. Tillsammans med Östers IF får vi nu möjligheten att erbjuda optimala förutsättningar för spelarna att kombinera sitt fotbollsintresse med skola på högstadiet. Våra värderingar kring hur vi utbildar människor och fotbollsspelare harmoniserar väl med Östers IF syn på skola och idrott. Vi ser framemot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete tillsammans, säger Prolympias Idrott & HR Chef Henric Lilja.