Östers IF lottades mot IK Sirius i kvartsfinalen
Efter torsdagens 5-0 seger mot IK Frej hade Öster skaffat sig ett bra utgångsläge för att gå vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Idag blev det klart att man klarade just det efter att Malmö besegrat Gif Sundsvall med 4-1 (de hade behövt vinna med fem måls marginal för att gå om Öster).

Resultaten gick även Östers väg under söndagens avslutande omgångar och laget blev därmed en av de fyra främsta gruppettorna vilket innebär hemmaplansfördel i kvartsfinalen. En kvartsfinal som kommer spelas mot IK Sirius efter kvällens lottning.

Lottningen följdes av truppen i Turkiet och det var många förväntansfulla österrepresentanter som mottog IK Sirius som kvartsfinalmotståndare. 

–Det finns en jättemöjlighet till avancemang eftersom vi nu får spela på hemmaplan, säger Andreas Thomsson, tränare i Östers IF. 

–Men även om det nu blir väldigt roligt med cup-kvart så ligger vårt fokus just nu på allsvenskan eftersom vår nästa tävlingsmatch är premiären borta mot BP, fortsätter Thomsson. 

–Hoppas dock att fotbollspubliken i Växjö med omnejd förstår vilken möjlighet vi nu har att nå fler framgångar i Svenska Cupen, säger Andreas Thomsson. 

Östertränaren hyllar också upplägget av Svenska Cupen. 

–Det har inte pratats så mycket om Svenska Cupen bland ledare och spelare på evigheter. Cupen har blivit en snackis, och det säger jag inte för att det gått bra så här långt i cupen för oss, utan för att jag verkligen upplever det, säger Thomsson. 

Att det skulle vara en gynnsam lottning vill dock inte östertränaren höra talas om. 

–IK Sirius är bästa division 1-laget i Sverige enligt mig och matchen mot uppsalalaget är så långt som jag blickar just nu, avslutar Thomsson.