Östers IF arrangerar landskampsfotboll i sommar

Landskampsfotboll väntar i Växjö! Östers IF är stolta över att få den stora äran och ansvaret över att arrangera Sveriges U23-matcher på Visma Arena i sommar.

I månadsskiftet maj/juni är Växjö värdstad när de svenska tjejerna tar emot landslagen från Tyskland, Australien och Polen. Sist ett svenskt fotbollslandslag spelade i Växjö var 2017, men snart är det alltså dags igen att färga Visma Arena gul och blå.

Till sommaren väntar tre riktigt härliga toppmatcher i Växjö för det svenska U23-landslaget. Stornationen Tyskland med en lång meritlista i både flicklags- och seniorsammanhang samt Australien och Polen som Sveriges U23-landslag inte har mött sedan 90-talet.

Förbundskapten Martin Qvarmans Möller ser fram emot tre tuffa matcher:

- Det är tre matcher där duellspelet kommer att bli framträdande. Tyskland, Polen, Australien och vi själva har spelare som inte kliver undan i närkamper. I den typen av matcher blir det ofta ett högt tempo, vilket publiken brukar gilla.

 

De fyra landslagen möter alla varandra och speldagarna är den 29 maj, 1 juni och 4 juni där Öster står värd för Sveriges matcher på Visma Arena.

- När Öster fick frågan om att arrangera landskamper på Visma Arena igen så kände vi att detta är något som vi verkligen vill göra. Det är en stor apparat att hantera men det ska bli fantastiskt roligt. Vår drivkraft är att inspirera nästa generation genom att ge dem chansen att se morgondagens stjärnor i aktion, Det känns också extra kul att samarbeta med Växjö & Co och Växjö DFF som kommer ansvara för de matcher som spelas på Värendsvallen, säger Natalie Serrate försäljnings- och marknadschef på Östers IF.

BILJETTSLÄPP
Biljetterna släpps onsdag den 3 april på Östers ordinarie biljettsida. Håll utkik på Östers hemsida och officiella medier för mer information om biljetter och evenemanget.

Föreningsbiljetter
Det kommer finnas förmånliga biljettpriser till alla idrottsföreningar - boka upp datumen nedan och anordna en lagaktivitet till denna blågula publikfest!

SPELSCHEMA

Onsdag 29 maj
19.00 | Sverige – Australien | Visma Arena

Lördag 1 juni
13.00 | Sverige – Polen | Visma Arena

Tisdag 4 juni
19.00 | Sverige – Tyskland | Visma Arena