Östers IF - Halmstad BK 0-2 (Tipselit)

Östers tipselit förlorade första seriematchen för säsongen borta mot regerande Svenska mästarna Halmstad BK (U19). Matchen slutade 2-0 efter 1-0 i halvtid och ett sent mål i den andra halvleken.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Albin Johansson – Hampus Wulff – Julius Forsberg – Henrik Widén
Emil Jönsson – Otto Eriksson – Bo Svensson – Simon Wennerhag
Lukas Qvist – Pontus Gitselov

Bänken
Jonatan Rehnström, Ivan Gibanica, Adam Modig, Mirko Rakic, Gustav Bogren, Valentino Srpcanski

Första halvlek
Halmstad fick en bra start på matchen och man gjorde 1-0 redan efter 7 minuter genom den duktige anfallaren Valmir Berisha. Öster hade problem i början av matchen och man var framförallt passiv i sina uppspel. Löpningarna saknades och bollen transporterades lite för mycket i sidled för att tränare Stridh skulle vara helt nöjd.

Öster ryckte upp sig och det hela såg mycket bättre ut sista halvtimmen. Otto Ericsson hade ett fint skott som räddades på mållinjen av HBKs målvakt. Utöver det fanns det en hel del intentioner men Öster lyckades inte riktigt omvandla bra spel till klara målchanser.

Simon Wennerhag var bra på sin kant och passerade upprepade gånger sin bevakning. Men inte heller det ledde fram till något mål, tack vare ett stundtals lite omständigt Öster och ett Halmstad som stod emot bra.

Andra halvlek
Den andra halvleken började i samma anda som den första hade gjort, det vill säga Halmstad dominans. Halmstad radade upp målchanser och Öster kan egentligen bara glädja sig åt en sak: Jakob Gerrevall.

Jakob stod för ett flertal riktigt svettiga räddningar och det är tack vare han som Öster håller sig kvar i matchen. När stormen väl var över skulle matchbilden förändras. Öster tog över mer och mer medans ett tillbakapressat Halmstad fick inrikta sig på att försöka kontra.

Öster gjorde det riktigt bra fram till Halmstads straffområde, men där var det något som saknades. Det kändes som man valde att krånglade till det lite för sig, att man försökte göra ett snyggt mål istället för ett kanske lite enklare.

Lukas Qvist fick Östers bästa kvitteringschans, en perfekt volleyträff som tyvärr träffade ryggtavlan på en halmstadspelare istället för nätmaskorna. Hade han bara fått det skottet på mål så hade målvakten varit helt chanslös och matchen kvitterad.

Istället var det Halmstad som fick sista ordet när Besfort Shulemaja avgjorde det hela med sitt 2-0 mål i den 84:e matchminuten.

Stridhs kommentar: ”Vi var lite för omständiga i vårt anfallsspel idag. Vi försökte göra det lite snyggare än vad som kanske behövdes. Men sett över 90 minuter är Halmstad värda segern, Jakob gjorde ett par riktigt svettiga räddningar som håller oss kvar i matchen. Defensivt gjorde vi det bra tycker jag, men det saknades lite i det offensiva spelet. Vi har i och för sig bra tryck på Halmstad i andra halvlek och det gjorde vi bra. Det saknades däremot lite beslutsamhet i spelet framför mål.”

Matchens tre stjärnor:
3 – Jakob Gerrevall – Gjorde några riktigt heta räddningar och agerade i övrigt stabilt matchen igenom.
2 – Hampus Wulff – Mycket bra och stabil i framförallt försvarsspelet.
1 – Albin Johansson – Bra kämparinsats som vanligt och visar en härlig inställning.