Östers IF - IF Elfsborg 1-3 (Tipselit)

U19 förlorade hemma mot IF Elfsborg med 1-3 (0-1). Efter att Elfsborg varit det bättre laget i den första halvleken och rättvist gjort 0-1 så spelade Öster upp sig i den andra. Simon Wennerhag reducerade till 1-2 med sex minuter kvar att spela men istället för ett 2-2 mål så gjorde Jacob Berg sitt andra mål i matchen för Elfsborg och fastställde slutresultatet till 1-3.

Laguppställning
Ivan Gibanica
Albin Johansson – Julius Forsberg – Hampus Wulff – Henrik Widén
Emil Jönsson – Otto Eriksson – Jonatan Rehnström – Simon Wennerhag
Valentino Srpcanski – Mirco Rakic

Byten: 60´Mirco Rakic, Valentino Srpcanski – Pontus Gitselov, Lukas Qvist 70´Julius Forsberg – Jesper Andersson 75´Emil Jönsson – Bo Svensson

Första halvleken
Elfsborg var det klart bättre laget i den första halvleken. Elfsborg pressade Öster högt upp i banan och flyttade fram sina positioner. När Öster erövrade bollen så utsattes man direkt för en hög press och för svårigheten i att spela sig ur trånga situationer. Det fanns ytor bakom Elfsborgs backlinje vilket man försökte utnyttja i sina omställningar. Det gjorde att man kunde skapa några halvchanser under den första halvleken men att Elfsborg skulle ta ledningen kändes ändå ganska rimligt. 1-0 kom i den 21:e matchminuten genom Jacob Berg. Elfsborg tog sig förbi på sin högerkant där man slog ett hårt inlägg utmed marken mot den bortre stolpen, där dök Jacob Berg upp och glidtacklade in 1-0. Han kändes onödigt friställd i den situationen och även en aningen misstänkt för offside. Men trots det kändes 1-0 lika rättvist som rimligt. Elfsborg hade flera lägen att göra ytterligare något mål men oskärpa i avsluten samt målramen räddade Öster. Med tanke på Elfsborgs övertag så försvarade sig Öster bra, man var följsamma och jobbade hårt. Man lyckades också komma i flertalet omställningar där man först spelade sig ur den aggressiva pressen för att sen med hjälp av ett rakt spel lyckades skapa avslut mot Elfsborgs mål. Så det fanns hopp inför den andra halvleken.

Andra halvleken
Öster spelade upp sig i den andra halvleken och spelet jämnades ut. Det kändes som om matchen stod och vägde vid ställningen 0-1 och att nästa mål skulle bli avgörande. Båda lagen skapade chanser men det skulle dröja ända till den 81:e matchminuten innan den avgörande sekvensen spelades upp. Först hade Öster matchens bästa målchans när Simon Wennerhag frispelade Lukas Qvist som bara hade att stöta bollen i mål. Men han fick inte träff och bollen studsade retfullt i famnen på Elfsborgs målvakten. Då iscensätter Elfsborg istället en kontring på vilken man gör 0-2, dubbel otur med andra ord. Tre minuter senare gör Simon Wennerhag 1-2 och hoppet tändes igen för att snabbt släckas ytterligare tre minuter senare då Elfborg gör 1-3 på en fast situation.

Christian Stridhs kommentar efter matchen
–Tycker inte vi kommer upp i samma energinivå som vi hade mot Jönköping Södra senast. I den första halvleken gör vi inte riktigt det vi pratat om innan. Vi vågar inte riktigt kliva upp och sätta press på Elfsborg utan blir lite passiva och sjunker ner istället. I den andra halvleken tycker jag att vi spelar klart bättre. Vi hade ett jätteläge att göra 1-1 men istället fick Elfsborg 0-2 vilket kändes lite matchavgörande. Vi kan bättre helt klart, men sen kan man vända på det, vi är inte bra men ändå spelar vi jämt mot Elfsborg.