Östers IF P17 klara för Allsvenskan

Under söndagen blev det klart att Östers IF P17 kvalat sig klart till P17-Allsvenskan från och med 2021. Ett mål som föreningen under många år har kämpat med och där P17 med huvudtränare Richard Pentéus i spetsen lett sitt lag till landets högsta nationella serie för P17. 

 

Laget vann under året sin regionala serie och gick därmed vidare till ett avgörande kval i en trelagsgrupp där Öster ställdes mot BK Utsikten och FK Karlskrona. Ett kval där Öster blev ett av två lag att säkra avancemang till Allsvenskan. 

 

Richard Pentéus, huvudtränare: 

- "Sammanfattningsvis en fantastiskt väl genomförd säsong. Spelarna har fortsatt ta kliv i sitt fotbollsspelande både som lag och som kollektiv. En framgångsfaktor har varit att vi som lag lyckats utveckla vår defensiv samtidigt som vi i mångt och mycket lyckats bibehålla vårat offensiva spel och vår offensiva framförhållning." 

Richard fortsätter, "årets P17-trupp har satt standarden för kommande årskullar vad gäller attityd till att tävla och att efterleva föreningens värdegrundsord vilja. Efter tre år med stora delar av truppen ser jag med stor tillförsikt fram emot att få följa grabbarna i deras framtida fotbollsspelande."

 

Målstarkast under seriespelet i Öster var Max Eriksson som stod för 13 mål på 10 matcher.