Östers IF tjänar på att vara bonusbäst


Östers IF har medvetet satsat på unga spelare under 2013. Och nu har det också givit resultat i plånboken. Läs nedan text, saxad från "tipselit.se".

"Östers IF verkar ha ett lag för framtiden. Klubben har toppat två av tre sammanräkningar av Svenska Spels Ungdomsbonus och varit tvåa en gång. 

Bäst i landet utan prut – och sammanlagt 80 000 bonuskronor att räkna in på kontot. 
Klubbarna i Elitettan har, förutom tabellplaceringar, i år haft möjlighet att tävla om bonuspengar. Svenska Spels Ungdomsbonus premierar de klubbar som modigt matchar sina unga spelare. Placeringarna ett till tre har gett bonus och pengar för tjejer födda 1992 eller senare. 

Östers IF har det tufft i serien men har varit konsekvent i ungdomsmatchningen – tvåa i bonustabellen efter första summeringen, etta och etta i de två följande och en sammanlagd seger gav laget ett tillskott på sammanlagt 80 000 kronor i klubbkassan. 

Djurgården har bara missat bonusgrundande placering vid ett tillfälle, vid sammanräkningen omgång 8-14. Laget var då tre ynka poäng efter IFK Kalmar som knep den sista bonusplatsen och 5 000 kronor. Djurgårdstjejerna spelade in sammanlagt 30 000 kronor under säsongen. 

IFK Kalmar har succesivt matchat in de unga spelarna. Efter första sammanräkningen (omgångarna 1-7) var laget åtta poäng från tredjeplatsen och 5 000 kronor. I andra sammanräkningen hade småländskorna tagit sig in på sista bonusplats för att avsluta med en andraplacering och 15 000 kronor. 

Klubben har en insättning på 20 000 kronor att vänta. Limhamn/Bunkeflo får samma summa nu när bonussäsongen är över. 20 000 kronor för en andraplacering och en tredjeplacering i bonusligan. I sammanräkningen för omgång 15-21 missade skånskorna tredjeplatsen med en enda poäng."