Övertygande seger mot toppkonkurrenten

Vi stängde ner Brages spel helt med stenhård press i första halvlek, och fick också utdelning på det. Efter Jesper Westermarks tidiga 0-1 på Pavics fina frispark fortsatte vi styra spelet och när Brage sedan åkte på en tidig utvisning efter en hög spark mot Westermark tappade hemmalaget sugen än mer. Frågan var mest var det skulle sluta, och vi kunde fått se betydligt fler mål än Stenbergs 0-2 på nick och Adam Bergmark Wibergs inpetning av 0-3 efter att Westermarks avslut överlistat målvakten.

Nilsson, Adolfsson, Rochester Sørensen, Bonnah, Magnusson, Drott, Varmanen

65' Adolfsson (Stenberg), Drott (Kusu)
73' Bonnah (Westermark)
79 Rochester (Kozica), Magnusson (Pavic)
Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Tre väldigt viktiga poäng mot en tuff motståndare på en svårspelad plan, det känns bra.
Jag tycket laget gör en genomgående mycket bra insats från början till slut.
"

ADAM BERGMARK WIBERG EFTER MATCHEN:

"Det är en tuff match, men vi gör ett bra jobb och vinner matchen så det känns riktigt bra.
(Presspelet) är något vi jobbar väldigt mycket på och det är kul att få spela såna här matcher där vi får utdelning på det. Det är en eloge till det vi gör under hela veckan.
Det är kul att komma till träningarna och det är kul att spela matcherna. Vi vet vad vi ska göra hela tiden men givetvis måste vi jobba hårt hela veckorna för att få de här poängen med oss.
Den rollen jag har i laget och sättet de jobbar med mig här i Össter känns rätt för mig. Det är skönt att komma till ett ställe där jag kan andas ut lite men samtidigt jobba stenhårt, skönt att veta att jag ska vara på samma plats ett tag.
"

Redan i andra minuten fick vi se exempel på vad som skulle bli signifikativt för första halvleken i "kampen om kvalplatsen" - Brage skulle göra en av sina patenterade snabba omställningar men retfullt enkelt fanns två rödblå spelare där direkt och stängde ner Söderberg och lugnade ner spelet.

I femte minuten kom så ett av få fall när Brage inte fastnade, och då såg det också farligt ut. Persson tog sig runt till vänster och sökte en låg boll in framför mål men Victor Stulic läste detta och plockade inlägget.

Minuten senare fick vi frispark en bit in på offensiv planhalva efter att Mattias Pavic åkt på en tryckare i ryggen. Pavic själv lyfte in bollen mot bortre stolpen och i vad som såg ut som en välplanerad löpning bågade Jesper Westermark runt klungan och kunde helt ren nicka in ledningsmålet i vänster burgavel.

I elfte minuten hittade Pavic in med en låg boll till Dzenis Kozica som tog sig in i straffområdet men fick bollen lite långt från sig i vändningen och när han vann tillbaka den fick frispark mot sig.

Bara minuten senare fick Adam Bergmark Wiberg bollen strax utanför straffområdet och gick på eget avslut hårt mot vänstra krysset men Bragemålvakten Bernardini kunde trycka undan bollen. ABW hade sedan ett hårt avslut tätt över i 17e minuten, framspelad av Westermark.

Öster fortsatte vinna de flesta dueller och andrabollar och Bragespelarna såg allt mer frustrerade ut. I 23e minuten blev det värre för hemmalaget när Sletsjøe jagade en hög rensning och sparkade väldigt högt, omedveten om att Westermark kom in från sidan och jagade samma boll. Westermark lyckades dra undan huvudet något och fick inte foten rakt i ansiktet, men åkte på en rejäl smäll i halstrakten och domaren tvekade inte när han plockade upp det röda kortet.

Oron vid en utvisning - särskilt en så tidig - är ju att laget i numerärt överläge ska bli bekväma men det behövde vi inte se idag. Öster jobbade på i samma stil, om än mot ett än mer samlat hemmaförsvar. Dessutom har de grönvita ju omställningvapnet Persson, som i 28e minuten stack på en lång boll upp från backlingen men John Stenberg hann dit och styrde bollen ut till en hörna.

I 32a minuten stack Bergmark Wiberg i en av sina typiska korta diagonallöpningar inne i straffområdet, och Kusu prickade in bollen förbi backarna men fick lite för mycket fart på den och ABW hann precis ikapp den på kortlinjen och kunde bara stöta den i burgaveln.

Nu låg Öster på hårt och i 35e minuten lyfte Oliver Silverholt in en bra boll framför mål där Westermark nådde högst och nickade ner den på fötterna på Kozica vars avslut styrdes ut till en vänsterhörna. På denna fick vi se en variant där Vladimir Rodic fick tillbaka bollen och skruvade ett inlägg hårt mot bortre stolpen som Stenberg var nära att nå men Tamimi nickskarvade tätt utanför det egna krysset.

Den resulterande hörnan blev mer traditionell och mycket lyckad. Stenberg smög sig in fint mellan två försvarare och tryckte in 0-2 med pannan.

Även om matchen sedan avtog lite i intensitet fick vi två hyfsade chanser före paus. I 42a minuten klippte Silverholt till hårt från straffområdeslinjen och på returen hade hemmalaget tur med studsen när vare sig Rodic, Kozica eller Westermark som alla fanns inne i boxen hann dit innan en försvarare kunde rensa.

I 44e minuten skickade Silverholt en låg boll in på Pavic i bra läge, men denne fick bollen lite för långt från sig i mottagningen och en försvarare hann mellan och kunde täcka avslutet.

Inledningen på andra halvlek blev händelserik. Bara knappa minuten hade gått när Persson såg ut att vara på väg genom, men en bra brytning av Pavic stoppade detta och Stulic kunde skopa åt sig bollen.

I 49e minuten spelade Silverholt fram mot kortlinjen där Bergmark Wiberg dök upp och försökte spela in framför mål där både Westermark och Kozica fanns men en försvarare kunde rensa ut till hörna.

Två minuter senare nickade Brageförsvaret ner en hörna framför Alex Hauksson, som fick bra träff men lite för lite knorr på bollen som nu vred sig decimeter utanför högra krysset.

Tio minuter efter paus drog Bergmark Wiberg igång ett anfall med en lång boll ut på Pavic, som avancerade innan han lade en låg boll in mot första stolpen där Westermark mötte och styrde bollen i en vid båge över målvakten mot bortre där ABW dök upp och styrde in bollen de sista centimetrarna över mållinjen till 0-3.

Westermark var sedan nära i 58e minuten efter att Stenberg sökt sig uppåt i plan och rullat en fin boll förbi backlinjen för Jeppe att springa på, men målvakten hann precis ut före.

Tre minuter senare var det nära igen efter att Pavic spelat fram Rodic, som slog en låg hård boll in som målvakten inte kunde hålla, men Westermark var halvmetern från att nå fram och peta in den när en försvarare fick dit foten och kunde rensa.

I 77e minuten kom så ett av få anfall av ett stukat hemmalag men Tamimi valde att gå på eget avslut från distans och drog det någon meter över ribban.

Fem minuter senare hade Öster lite oflyt när Isak Magnusson satte igång ett snabbt anfall med en lång nick upp på Rodic och man kom stormade fram med fyra man, men domaren válde att blåsa av för skada på Magnusson efter att denne i momentet efter sprungit ihop med en hemmaspelare (och i rättvisans namn blev liggande och sedan såg lite skakad ut).

Tre minuter före ordinarie tids slut hann vi sedan med en sista riktigt bra chans när Rochester vann boll och spelade upp längs vänsterkanten på Bergmark Wiberg, som vände upp och såg att samtliga spelare rusat längs denna sida utom Rodic som hade oceaner av yta på sin högerkant och slog en lång boll över. Tyvärr blev bollen lite lös och Rodic tvingades stanna upp innan han kunde dra till, vilket gjorde att målvakten hann över och kunde styra den över ribban.

Vi hann sedan se ett hårt avslut av Magnusson strax över högra krysset i 89e minuten och ett snyggt anfall i första stopptidsminuten där Rochesters boll var centimeter från att nå en fri Bonnah innan gästerna faktiskt stod för matchens sista chans. Izountouemoi fick en bra boll till vänster men såg ut att välja ett mellanting mellan skott och att försöka spela Tamimi framför mål, och bollen rullade lugnt i famnen på Stulic innan domaren blåste av.