Parafotboll tillsammans med Linné Hemvård

Linné Hemvård ny partner till Öster i Samhällets Parafotboll. 

Begreppet parasport eller paraidrott, tidigare handikappidrott, är samlingsnamnet för sport och idrott för personer med funktionsnedsättning. Östers IF lägger stor vikt vid att alla barn och ungdomar oberoende av sina förutsättningar ska få spela fotboll och dela den glädje spelet medför. Våren 2017 startade föreningen ett nytt ungdomslag ”Öster Stars” för tjejer & killar i åldern 7 till 14 år som med stolthet spelar i Östers färger.

Det långsiktiga målet är att inkludera dessa barn i Östers övriga ungdomsverksamhet. 

Projektet med parafotboll har initierats i samarbete med Barn- och ungdomshabiliteringen i Region Kronoberg och ligger oss alla varmt om hjärtat och nu står det alltså klart att Linné Hemvård blir ny partner till Parafotbollen. 

George Oguz, Linné Hemvård: 

- "Vi letar alltid efter samarbetspartners som gör samhällsnytta och när vi såg hur hårt Östers IF jobbade med projektet Öster i Samhället var det inte en tvekan om att vi skulle in där och sponsra. Ett av projekten inom Öster i samhället som vi fastnade extra mycket för var Parafotboll. Fotboll är en sport för alla och att vara med och sponsra ett sådant projekt är en självklarhet för oss på Linné Hemvård."