Piñones-Arce klar för Östers IF


Piñones-Arce klar för Östers IF.  

Foto:Marcus Sjöholm


Östers IF:s lagbygge inför allsvenskan 2013 är nu klart. Anfallaren Pablo Piñones-Arce spelar för Östers IF.


Född: 1981
Längd/Vikt: 176 cm/80 kg
Kommer från: Brommapojkarna

Fakta:


Öster har nu lagt ytterligare en viktig pusselbit till lagbygget 2013. Pablo Piñones-Arce är en rutinerad spelare med en utpräglad förmåga att hitta målet.
Pablo Piñones-Arce vann skytteligan i Superettan 2012 med sina 18 mål och han har en gedigen meritlista med spel i såväl Italien (Venezia) som Danmark (Vejle) och Sverige (Brommapojkarna, Hammarby).


- Det blev precis som vi hoppades. När vi såg att Pablo Piñones-Arce inte skulle vara kvar i Brommapojkarna agerade vi snabbt. Pablo är precis den spelartyp som vi sökt. Han är bra runt straffområdet och med sin spelförståelse ger han oss ytterligare en dimension till vårt anfallsspel. Öster har nu i Pablo Piñones-Arce och Freddy Söderberg två av tre i Superettans skytteliga, något som vi är väldigt glada för, säger Peter "Kuno" Johansson, sportchef i Östers IF.


- Det känns väldigt roligt att vara här i Öster. Jag är väldigt sugen på att spela i Allsvenskan. Intresset kring fotbollen i regionen var en också en bidragande orsak till att jag valde Växjö, och när jag fick se hur Öster ser på klubbens utveckling i framtiden kändes det väldigt bra, säger Pablo Pinones-Arce.