Poäng i debuten för nya tränarduon

Det blev en poäng i Denis Velics första match som huvudtränare, efter ett fantastiskt förarbete av Calle johansson på Östers ledningsmål. Efter paus blev man dessvärre rädda igen och ett långt spelövertag för Syrianska resulterade i ett rättvist kvitteringsmål. Byten satte dock fart på Öster igen och ett segermål hade inte varit orättvist efter en rad bra lägen för David Johannesson.

 

SYRIANSKA FC  - ÖSTERS IF 1-1 (0-1)

0-1 27 Ljungberg
1-1 49 Demte
Publik: 299

 

Öster startade med:
Andersson
Örnblom - Lundgren - M Karlsson - Vall
Drott - Persson
Johansson - Ljungberg - Helg
Keene

Byten:
62' Johannesson (Ljungberg)
70' Helg (Pavic)
83' Andreasson (Örnblom)

Mer statistik på förbundets matchsida.

 

 

DENIS VELIC EFTER MATCHEN:

"Det ähär är klubben i mitt hjärta och jag har väl alltid haft en liten dröm om att stå här. Omständigheterna är tråkiga men nu står jag här och tänker göra allt för att hjälpa föreningen ur den här situationen.

Vi tar en poäng idag på bortaplan mot ett tufft motstånd, jag har varit här fyra och ett halvt år själv och vet hur bollskickliga de är.

Vi gör en helt okej insats med tanke på förutsättningarna, vi har i princip haft en och en halv träning att förbereda oss för den här matchen med nytt spelsystem och sånt. 

Jag tycker vi gör det bra utifrån det. Jag ska inte säga att vi är värda tre poäng men vi har ju trots allt ett antal  vassa lägen i andra halvlek. Det spelar ingen roll men jag tycker det är bra att vi skapar lägen. Nu får vi se framåt och har nån dag till på oss innan GAIS hemma."

 

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

FÖRSTA HALVLEK

Det nya Öster under Velic/Björklund ska spela rakare och det bjöds vi faktiskt flera exempel på direkt från start i Södertälje. James Keene låg och högg på lite längre bollar och efter ett par optimistiska försök blev det riktigt farligt redan i tredje minuten. Engelsmannen kom ur linje men såg att han hade Calle Johansson med sig i mitten och lyfte in en bra boll som Calle tyvärr inte fick träff på utan den rann retfullt iväg snett till vänster om mål.

 

Tyvärr verkade detta väcka liv i hemmalaget som nu samlade sig och höll i bollen allt längre stunder. I tionde minuten osade det fara när Ahmed drog till från distans och Tobias Andersson släppte retur, men revanscherade sig med en jätteräddning på Stadlers avslut från nära håll - varpå Lundgren tryggt nickade ut bollen över kortlinjen.

 

Efter mycket SFC-boll bet sig Öster kvar i anfallszon runt 13e minuten - ett anfall som avslutades med en låg boll in mot Keene som såg ut att bli nedriven men inte fick något med sig. Istället kunde hemmalaget ställa om snabbt.

 

Minuterna senare såg det riktigt farligt ut när Stadler tog sig fram, men ett rutinerat gult kort av Månz Karlsson senare slutade läget i "bara" frispark decimetern utanför straffområdeslinjen. En frispark som muren offervilligt täckte.

 

Från minut 20 och framåt tog Öster tillbaka mer av initiativet men skapade inga direkta läget och när något hände var det på en omställning. I 27e minuten nickskarvade Keene en boll ut mot högerkanten där Syrianskabacken Dyrestam försökte använda sin tyngd för att trycka undan Calle Johansson men denne slet sig fri, rundade backen, rundade ytterligare en försvarare och spelade in bollen mot Christian Ljungberg. Bollen styrdes istället på en försvarare men Ljungberg hann ikapp den och kunde rulla in den i nätet bakom Dwayne Miller.

 

Målet ingöt mod i Öster och bra minuten senare var det nära att bli farligt igen när Johansson slog en lång boll på en fri Simon Helg men bollen kom något ögonblick försent och yttern vinkades av för offside. ytterligare minutens enare höll Johansson i bollen bra innan han spelade fram Ljungberg som avslutade hårt men strax över från 20 meters håll.

 

Därefter bytte lagen halvchanser innan det i halvlekens sista minut hettade till ordentligt. Ahmed lyfter en frispark mot vänstra stolpen där Dyrestam fick bra träff med pannan stenhårt i stolproten innan försvaret kunde rensa.

 

ANDRA HALVLEK

Efter paus tog hemmalaget över direkt och kunde även omsätta sitt bollinnehav i mål. I 49e minuten tog sig Falkeborn fram bra innan han rullade in bollen till Demte som kallt kunde pricka in kvitteringen.

 

Syrianska fortsatte ha nästan allt bollinnehav den kommande kvarten, men lyckades inte skapa några klara lägen. Istället jobbade Öster fram en hörna i 64e minuten där assisterande domaren av outgrundlig anledning ville ha offside efter att en försvarare nickrensat bollen tillbaka ut till helg, men domare Sundell korrekt släppte spelet vidare och Helg kunde spela fram Lundgren som slog ett hårt lågt inlägg som var nära att nå Keene i mitten men som målvakten lyckades dyka ner och fånga.

 

Nu fick matchen mer fart och i 69e minuten fick Tobias Andersson göra en bra räddning när Demte tog sig in i mitten och avslutade lågt mot högra stolpen. Den resulterande hörnan mynnade ut i ett jätteläge - för Öster. Simon Helg slog en fin lång boll upp på inbytte David Johannesson som vände bort sin back och kom till läge men drog över med vänsterfoten.

 

Halvannan minut senare plockade Johannesson ner en långboll från förvaret och petade den till Keene, som slog en bra passning över backlinjen där Johannesson kom stormande och hann först på bollen - men fick se målvakten få armen på avslutet och styra det i stolpens insida och ut.

 

Efter lite mer avvaktande spel under en kvart jagade båda lagen ett avgörande i slutet. I 85e minuten väggspelade sig Anton Andreasson fram men fick inte tillräcklig kraft i avslutet för att ställa Miller. Två minuter senare slog Mattias Pavic ett lågt hårt inlägg mot första stolpen där Johannesson fick fram foten men tufft ansatt styrde avslutet över.

 

Östers sista riktigt bra chans kom genom samma duo två minuter före full tid när Pavic slog ett högre inlägg som Johannesson styrde i en snygg båge men målvakten kunde slänga sig bakåt och precis tippa avslutet över ribban till hörna.

 

På stopptiden var det istället hemmalaget som hotade mest, med en frispark nån meter utanför straffområdet i 92 som Ahmed slog bort och ett inlägg från vänster med sekunder kvar som Stadler mötte vid bortre men Lundgren kunde nicka undan till hörna.

 

Se höjdpunkter på TV4 Play: