Publikinformation: Östers IF - Helsingborgs IF

Klassiskt stormöte väntar där två rödblåa lag ställs mot varandra. Öster får besök av Helsingborgs IF och nedan kommer all information till dig som besökare på Visma Arena. Vi vädjar om att komma i god tid till insläpp, lämna väskan hemma och ha din biljett redo vid inpassering för att undvika köer. Entréerna öppnar 18.00 och avspark sker klockan 19.00!

 

Stärkt säkerhet i anledning av förhöjd säkerhetsnivå i Sverige

Svensk Elitfotboll har med anledning av den höjda säkerhetsnivån i Sverige gått ut med rekommendationer till sina medlemsklubbar. Öster har tagit i hänsyn till dessa vid våra evenemang. Det innebär bland annat en utökad visitering vid entréerna och att större väskor inte är tillåtna på arenan (större än 40x40x20). Mindre väskor är fortsatt tillåtna men vi rekommenderar att ni lämnar dessa hemma. Samtliga väskor kommer att visiteras vilket kommer att göra att insläppen tar längre tid än normalt.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR

  • Visitering sker i alla entréer
  • Väskor större än 40x40x20 cm, paraplyer, flaskor, burkar, mat/dryck får ej tas med in
  • Vänligen lämna väskan hemma
  • Ha din biljett redo vid insläpp
  • Alla biljetter måste scannas in
  • Kom i god tid!

Ståplats och aktiv sittplats är på nedre etage tillsvidare
Hemmastå finnes på nedre etage på Södra kortsidan säsongen ut och entré in hit sker endast via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på Bar 1930 och sedan tar du dig till Hemmaståentrén för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Övre etage på Södra kortsidan har tillsvidare förvandlats till en vanlig sittplatssektion. Skolkortet gäller inte på dessa sektioner.

Vad innebär en "aktiv sittplats"?
Aktiv sittplats är där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1 till C4 och bokas som vanligt på biljettsidan. Skolkortet gäller inte på aktiv sittplats. Dessa kort gäller endast på Hemmastå och Familjeläktaren till Växjös barn och ungdomar mellan 6–12 år. Ska du sitta med ditt barn på ordinarie sittplatser måste en biljett förbokas på biljettsidan.

Östergatan
Östergatans restaurang står öppen från kl 17.00. Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett för entré till restaurangen. Här rekommenderar vi att boka bord i förtid då trycket är högt. Detta gör du via att skicka ett mail till ostergatan@ostersif.se där du anger ert antal i sällskapet.

Sportbar
Inne i Bar 1930 gäller alltid 15% på hela notan för East Front-medlemmar, gäller både mat och dryck. På vår uteservering kommer det grillas burgare som serveras ur varmt briochbröd med chipotelkräm och pico di gaio + en buffé med coleslaw, vitlöksrostad potatis, tryffelkräm och annat gott på bordet för 179 kr!

Bar 1930 är öppen fram till avspark.

Restaurangen
Inne i restaurangen serveras en fantastisk matchbuffé beståndes av Biff tagliata, pepparsås på färsk peppar, vitlöksrostad potatis, tryffelkräm, ljumna oliver, 2 x sallad samt färska munkar & kaffe till detta för 295 kr. Till barnen serveras Pasta Bolognes med riven parmesan för 69 kr.

Här rekommenderar vi att boka bord i förtid då trycket är högt. Detta gör du via att skicka ett mail till ostergatan@ostersif.se där du anger ert antal i sällskapet.

Restaurangen är öppen under hela matchens gång och stänger igen en timma efter slutsignal.

Tommy Svensson Lounge
Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark, från 18:00, och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll.

Longe och loge
För våra lounge- och logegäster sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 17.00. Mat och dryck beställer man enkelt inne på Restaurang Östergatan.

För lounge- och logebokning hänvisas ni till att kontakta natalie.serrate@ostersif.se

Souvenirshop
Köp våra klädnyheter i Arenashopen bakom Södra stå och souvenirvagnen inne på Östergatan. Arenashopen öppnar 18.00 med det största sortimentet och souvenirvagnen öppnar 17.00 med ett mindre sortiment. Kortbetalning sker endast i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Shopen är belägen inne på arenan bakom Södra stå i riktning mot Storgatan. Souvenirvagnen är öppen inne i restaurangen nära entrén. Vänligen besök arenashopen för det bredaste utbudet eller om det är någon storlek som inte finns i lager i souvenirvagnen. Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt.

Biljetter
Biljetter förköper du alltid enklast via vår biljettsidaKom ihåg att förköp alltid är smidigast för att undvika köer på matchdag. För dig som inte har möjlighet till förbokning öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 17.00. Arenan öppnar sedan för insläpp klockan 18.00. Alla barn upp till 5 år har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu på nätet för att säkra den plats du önskar då biljettrycket är högre än normalt. Kom i god tid till insläppet!

Familjeläktaren En läktare som skall ge alla barnfamiljer möjligheten till att se på livefotboll helt gratis under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er i Växjö kommun som har barn 0–12 år. Barn 0–5 år går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. Läktarens sektioner gäller N1, N2 och N3 med entréinsläpp på Östra sidan ut med parkeringen närmast Fortnox.

Skolkortet
Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (6–12 år) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året. Skolkortet gäller endast på Familjeläktaren där fri sittning gäller på sektionerna N1, N2 och N3 samt på Hemmastå. Har du ännu inte fått ditt skolkort? Då kan du hämta ut ett i biljettservice som öppnar 17.00. Skolkortet är biljetten för hela året, ingen ytterligare biljett krävs för ditt barn. Du som äldre anhörig tar ut din biljett på vår biljettsida.

Digitalt matchprogram
Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den kommer finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

Kiosker
Fem kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv.

För sittande hemmapublik finns två kiosker på västra långsidan, en på östra långsidan, en vid souvenirshopen på södra kortsidan. Staglabaren avser endast hemmasupportrar på ståplats som finns under Södra stå med enkelt kiosksortiment inkl. folköl och korv med bröd, där utbudet kommer att utökas till nästa år.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor och tomburkar i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

Halva potten
Halva potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

Klubbstolar
För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 17.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort i entrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge för mat och dryck i trevligt sällskap.

Kontantfritt
Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna.

Rökfritt
Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

Parkering/lokaltrafik
Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid Fortnox, alternativt vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

För er som inte kan vara på plats
Om du inte kan vara på plats sänds matchen på Discovery+. Du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan på Discovery. Använder du dig av Östers unika länk nedan när du tecknar abonnemang så får Östers IF en del av intäkten. Använd länken här

Avspark på Visma Arena sker klockan 19.00. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu och att komma i god tid till arenan!

 

Välkommen till en fantastisk matchdag på Visma Arena!