Samhällsfonden fortsätter att göra skillnad

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har Öster försökt att göra vad man kan för barn och familjer på flykt och som hamnat i Växjö. Fotbollen är ett språk utan gränser och som förenar människor oavsett var man kommer ifrån.

Vi är glada och stolta över att vi nu har spelare i flera av våra ungdomslag från Ukraina. Via Samhällsfonden har vi kunnat förse dem med kläder, fotbollsskor och annan nödvändig utrustning samt hjälpt till med transporter till och från träningar där det behövts. Ett av företagen som valt att stötta Samhällsfonden och arbetet med barn och ungdomar från Ukraina är Löwenthal Skandevall Försäkring AB.

– För oss är det viktigt att hitta partnerskap med föreningar med ett hållbarhetsarbete och som tar hand om våra barn och ungdomar på ett bra sätt. Vi har engagerat oss i att hjälpa medmänniskor på flykt från kriget och att möjliggöra för barn och ungdomar att kunna fortsätta idrotta och känna den gemenskapen är en viktig del, säger Morgan Löwenthal.

Samhällsfonden är skapad för att ge barn och ungdomar inom Östers IF:s verksamhet chansen till ett lika deltagande oavsett ekonomiska förutsättningar. Det kan handla om stöttning för en cupavgift, träningsavgift eller ett par nya fotbollsskor.

Vill du också vara med och stötta Samhällsfonden och vårt arbete med att fortsätta att göra skillnad på riktigt så finns möjligheten att swisha ett bidrag till 1230 84 58 91. Märk inbetalningen "Samhällsfonden".

Tillsammans gör vi skillnad!