Skön återstuds mot Dalkurd

Trots en inte helt imponerande start hämtade vi oss och dominerade sista timmen mot Dalkurd på ett betryggande sätt. Marc Rochester Sörensens mål strax före paus gav oss den trygghet vi behövde för att stoppa Dalkurds anstormning efter paus och efter Jesper Westermarks snygga 2-0 kändes segern trygg.

Stulic, Adolfsson, Bonnah, Magnusson, Drott, Zahirovic, Gustafson

71' Drott (Kozica)
80' Bonnah (Bergmark Wiberg)
84' Magnusson (Pavic)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag har sagt hela tiden att skillnaderna mellan lagen i den här serien inte är så stora, och vi har sett lagen som kämpar för att slippa nedflyttning ta en hel del poäng de senaste veckorna. Jag kollade på Dalkurds matcher mot Trelleborg, Brage och Brommapojkarna och som matcherna såg ut skull de inte förlorat alla tre.

Vi kommer från en tuff vecka med två förluster, i cupen och derbyt och det syntes på killarna idag. Självförtroendet var inte där och det är inte så konstigt när vi inte hade förlorat på två månader och sedan förlorar två matcher i rad.

Det är det som skiljer män från pojkar och jag tycker vi står upp till slut. Målet i sista minuterna av första hjälper oss mycket. Sedan får vi det ändå svårt efter paus, de pressar oss hårt men vi försvarar oss bra och håller nollan vilket alltid är skönt.

När andra målet kommer ser man hur det lyfts en tyngd från våra ryggar och sedan spelar vi riktigt bra fotboll och kunde gjort något mer mål men viktigast är att vi hittat rätt igen. Vi tog våra tre poäng och fortsätter slåss om platserna i toppen.

Man pratar ofta om spelet i straffområdena men idag var det där det avgjordes, vi försvarade oss bra i vårat och var effektiva framåt, det var bara efter vårt andra mål som vi egentligen hade fler bra chanser. Nu har vi en vecka på oss att förbereda oss för en svår bortamatch.

Att Emil spelade istället för Mattis berodde på att vi ville ha en annan sorts mittback. Mattis har gjort det bra sedan han kom tillbaka men idag kände vi att vi behövde en mer spelförande mittback och när Emil hittade in i spelet var det vad vi fick."

Det finns inget att hymla om - Österspelarna var märkbart osäkra i inledningen efter två raka förluster varav en i cupen. Inte ens en tidig hörna i andra minuten gjorde saker bättre, utan den korta varianten blev till ett bolltapp.

I fjärde minuten fick sedan gästerna frispark i farligt läge precis utanför straffområdets nordöstra hörn. Dalkurds namnstarkaste spelare Rewan Amin steg fram och avslutade hårt mot första hörnet, men Mathias Nilsson som var tillbaka i Östers mål räddade hyfsat obesvärat.

Två minuter senare skickade Mattias Pavic en frispark som var väldigt lik den Jesper Westermark nätade på mot Brage och Jeppes löpning var närmast identisk men Dalkurd hade läst på och två enorma mittbackar dök upp för att nicka undan bollen.

I 18e minuten nickskarvade Westermark en lång boll in mot Adam Bergmark Wiberg som tog med sig bollen med huvudet men Dixon och Motaraghebjafarpour samarbetade bra och avstyrde läget ut till hörna.

Bara minuten senare var det gästerna som hotade framåt. Karim utnyttjade en dåligt slagen boll av Öster, spelade Deprem innan hann fick tillbaka bollen och slog en låg boll in framför mål som via styrning på en Österfot blev riktigt läskig men Nilsson kunde peta bollen till en medspelare som rensade.

Dalkurd var nu på gång och i 20e minuten skapade man sin bästa chans när en hörnvariant gick till Wolf som avslutade hårt men metern utanför högra krysset.

20 minuter före paus fick vi i alla fall se ett snabbt Österanfall men Rodics passning mot Westermark blev lite hård och när Jeppe nådde bollen för avslut kunde en gulgrön täcka.

Minuten innan halvtimmen hade spelats blev det riktigt farligt framför Mathias Nilsson när två bortaspelare smög fram och Aras nickade ner bollen till Deprem som dessbättre inte kunde kontrollera avslutet utan bollen stack metern utanför högra stolpen.

Östers dittills bästa chans kom sedan i 32a minuten när Rodic lyfte en boll från höger mot bortre stolpen, där Westermark sånär smet förbi sin bevakning men i sista momentet blev blockad och kunde inte nå bollen.

Två minuter senare lyfte Pavic en till synes ofarlig boll in över backlinjen men en bra löpning av Westermark gjorde att endast en våghalsig boxning av Dalkurdmålvakten Viscosi räddade läget.

Nu låg Öster på mer och i 36e minuten slog Rodic en lång högerhörna som Emil Engqvist nickade mot första burgaveln men en back kunde nicka undan.

I 41a minuten var Westermark nära att springa sig fri men blev avvinkad för en snäv men till synes korrekt offside.

Två minuter före paus såg det sedan verkligen ut som Öster skulle ta ledningen, när Rodic först avslutade  ur bra läge men målvakten räddade och Bergmark Wiberg sedan skickade returen förbi Viscosi men klockrent i stolpen.

Bara minuten senare kom sedan ändå ledningsmålet. Westermark jagade en lång boll innan han spelade Bergmark Wiberg som bröt in i straffområdet men sedan hittade en genialisk passning över till Rochester som kunde rulla in bollen i öppen kasse.

Efter paus återtog gästerna initiativet och det tog jobbigt länge innan vi såg något eget spel av Öster.

I 52a minuten fick Dalkurd också en frispark i bra läge som Rahmani fick bra träff på men Nilsson kunde utan jättebestyr boxa undan bollen.

Knappa kvarten in i andra började Öster ändå ta tillbaka greppet om matchen. I 57e minuten kom en lång boll mot Bergmark Wiberg som jobbade bra men blev screenad av en back så målvakten hann ut och kunde rensa.

När matchen stod och vägde i 65e minuten kom så det förlösande målet. Varmanen slog ett bra inlägg och Westermark drog nytta av passivt försvarsspel av Motaraghebjafarpour, gick upp och tryckte in 2-0 med pannan.

Nu infann sig en helt annan trygghet hos hemmalaget och man spelade  mer avslappnat. I 69e lyfte man in en frispark som Viscosi precis kunde plocka före flertalet Österspelare och när Westermark sedan vann bollen i Dalkurds uppspelsfas bollade hemmalaget runt bollen riktigt fint och vi fick se avslut från Pavic, Kozica och Varmanen täckas av Dalkurdförsvarare.

I 73e minuten stressade Westermark gästernas målvakt och när det följande uppspelet hamnade i Österfötter såg det lovande ut. Bergmark wiberg lyfte över bollen till Rodic, som avslutade på volley men hade hunnit offside.

Minuten senare var det istället Rodic som spelade fram Westermark, vars hårda avslut styrdes precis över ribban.

Öster kontrollerade nu spelet, utan att skapa några riktiga jättelägen. En skarvning av Westermark mot Rodic i 83e var nära att nå fram,  precis när klockan slog över till 90 studsade bollen runt i Dalkurds straffområde men avslutet styrdes ut till hörna.

Istället kunde de rödblå spela av matchen och fira med kullerbytta framför en stor hemmaklack.