Skönt trendbrott mot Landskrona

Efter fyra raka matcher utan seger kom så äntligen en hemmatriumf på fredagkvällen mot formstarka Landskrona. Efter ett tidigt mål av Kozica var vi nog många som hoppades på en enkel match, men skatorna kämpade sig in i matchen och om inte Bergmark Wiberg skallat in ettnytt ledningsmål bara minuterna efter skåningarnas kvittering kunde det blivit svettigt.

Söderberg,  Magnusson, Ljung, Kusu, Rodic, Johansson, Lundahl Persson

70' Magnusson (Bonnah), Ljung (Hauksson)
75' Söderberg (Kozica)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag har sagt det förut, att jag tycker att Billy och hans team gör mycket rätt och vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mot ett lag i medvind, samtidigt som vi haft svårt att ta poäng på sistone.

Utan att överanalysera det tycker jag att vi visade idag att vi ville vinna mer.

Vi får en bra start och håller det bra första 25 minuterna, sedan jobbar de sig in och har mycket av spelet en bit in i andra halvlek.

Mycket viktigt för oss att vi tar tillbaka ledningen snabbt efter deras kvittering och sedan kan hålla i det.

Jag är riktigt glad att vi får sånt stöd som vi får idag från en stor hemmaklack fast vi inte vunnit på fyra matcher, det hjälper verkligen killarna.

(Apropå det sena poängtappet mot Gais och stolpträffen i slutsekunden mot Västerås) Det är en lång säsong och i slutändan kommer det att jämna ut sig, har vi förtjänat det så kommer vi ändå att sluta på rätt plats."

Vi fick se en inledning där inget av lagen lyckades ta grepp om matchen inledningsvis, men Öster var närmst de första minuterna när Jesper Westermark i femte minuten fick bollen i bra läge från Ahmed Bonnah, men lite väl osjälviskt försökte spela tillbaka istället för att gå på eget avslut och bollen stack precis förbi Bonnah.

I sjätte minuten kom så ledningsmålet. Alex Hauksson vann boll på mittplan, Adam Bergmark Wiberg slog en bra boll fram på Dzenis Kozica som vrickade bollen förbi en försvarare innan han avslutade distinkt upp i högra krysset.

I 13e minuten fick vi sen en bra insats från Adam Herdonsson, för dagen placerad på vänsterbacken, när han avancerade från egen planhalva och tog med sig bollen in i straffområdet där hans boll över mot Westermark definitivt såg ut att stoppas av Jonssons arm men vi fick nöja oss med ett inkast.

Detta kunde dock blivit riktigt farligt när Kozica fick tillbaka bollen och lyfte en fin boll mot bortre stolpen där Westermark fanns men målvakten läste bollen bra och hann halvsekunden före och boxade undan.

I 17e minuten vann Starke Hedlund bollen högt och hittade Bonnah, som sökte en helt fri Westermark inne i straffområdet men en försvarare kunde precis få foten mellan och spela undan.

25 minuter in i matchen fick vi sedan se en lite ovanlig frisparksvariant efter att Kozica blivit kapad på mittplan. ABW slog en låg hård boll in i straffområdet som var nära att nå Bonnah för styrning men försvaret kunde rensa.

Efter stort spelövertag för hemmalaget tog sig den svartvita så småningom in i matchen. I 31a minuten kunde det blivit riktigt farligt när Öster slarvade i ett uppspel, Landskrona kunde bryta högt och Diawara spelade fram Asare i ett fantastiskt läge, men kapten Berg kastade sig och kunde bryta avslutet ut till en hörna.

I 35e minuten kunde det blivit riktigt farligt för gästerna när Strid var på väg in från vänster, men riktigt bra cyniskt försvarsspel av Herdonsson gjorde att BOIS:aren inte kunde placera in bollen mot Diawara utan Miloje Prekovic kunde bryta ganska enkelt.

Två minuter senare kunde hemmalaget mycket väl utökat sin ledning när Starke Hedlund hittade en fantastisk öppnande boll på Bergmark Wiberg, som tog sig runt på sin kant och spelade in bollen. Bonnah kom lite fel till den men skarvade bakåt till Tatu Varmanen som klippte till från distans men skickade bollen metern till vänster och precis förbi Westermark som annars kunde styrt den på mål.

Det dröjde ett tag efter paus innan något av lagen kom till något riktigt läge, men i 57e minuten hotade Öster ändå. Preka lyfte upp en lång boll, Westermark nickskarvade och Bergmark wiberg slet sig loss innan han avslutade tätt utanför vänstra stolpen.

I 66e minuten kom så ett jätteläge för Öster att utöka ledningen när Kozica drog upp en omställning efter en hörna, spelade in på Bonnah som toklurade bort en fultacklande skåning och sedan hittade en boll över till vänster på Hauksson, som tyvärr blev lite försiktig och spelade tillbaka på Bonnah som nu sökt sig ut på vänsterkanten istället för in på Kozica eller Westermark i mitten och ett effektivt hemjobbande Landskrona kunde täcka undan inspelet som sedan kom.

Bara minuterna senare skulle skåningarna, trots matchbilden, kvittera. MFF-produkten Widell jobbade, trots två man mot sig, fram en hörna som utnyttjades på bästa vis. Dzabic lyfte hörnan på bortre mot bjässen Hedenquist som alldeles för fri kunde nicka in kvitteringen i bortre burgaveln.

Det skulle dock inte dröja länge innan Öster kunde återta ledningen. I 73e minuten hittade Varmanen en bra boll fram mot kortlinjen för nyss inbytte Daniel Ljung, som slog en perfekt boll in för Bergmark Wiberg som nickade in 2-1 via ribbans undersida.

Därefter tappade matchen chansmässigt, och övergick i mer ställningskrig på mittplan. Tolv minuter före full tid borde nog Öster fått frispark i bra läge när Tkacz fullkomligt manglade Isak Magnusson några meter utanför straffområdet men domare Magnusson lät spelet gå vidare.

Tio minuter före full tid kunde Öster fått ett jätteläge när Bergmark Wiberg spelade en lång låg boll upp på Westermark, som var på väg att bli fri, men en riktigt bra utrusning av Landskronamålvakten Kaddoura avvärjde situationen innan Jeppe hann nå bollen.

I 85e minuten kunde Öster sedan spikat igen matchen, när inbytte Niklas Söderberg spelade fram bollen till Westermark som kom på högerkanten, men Jeppesavslut blev precis så målvakten kunde ta det oh styra innan det nådde en helt ren ABW, och Rapp kunde rensa.

Tre minuter före full tid kom sedan en mycket förvirrad situation. Prekovic rensade en lång boll, som Westermark sprang sig fri mot mål på, bara för att bli avblåst för en situation i läget tidigare utanför Östers straffområde, där Öster ändå fick frisparken med sig.