Söndagens hemmapremiär flyttas till Borås

Nu på söndag skulle årets Superettanpremiär spelats på Myresjöhus Arena klockan 15.00, istället har matchen flyttat spelplats till Borås Arena på grund av väderomständigheterna, samt att föreningen inte lyckats komma överens med gästande Degerfors om en flytt för matchen till ett annat datum. Föreningen har gjort allt i sin makt för att matchen skulle få ett nytt speldatum, men gästande laget Degerfors IF har inte godkänt förslaget om att gemensamt hitta ett nytt speldatum utan nekat den förfrågan från föreningens sida. 

Hemmapremiären skulle ha spelats nu på söndag den 1 april med avspark 15.00. Nu flyttas spelplats till Borås Arena, arenan som har konstgräs som underlag och därav inte drabbats av väderförhållandena på samma sätt. 

Svenska Fotbollsförbundet har meddelat att första två omgångarna i Superettan har möjlighet att skjutas upp om bägge föreningarna i mötet kommer överens om att matchen flyttas till ett nytt speldatum, i detta fallet har Degerfors IF valt att helt avböja den förfrågan från oss, om att hitta ett nytt datum för matchen. 

Trots att Degerfors IF är medvetna om att detta medför stora kostnader och en kännbar förlust för Östers IF så väljer man att neka en flytt av matchen i första omgången vilket vi upplever som anmärkningsvärt. Vi har haft en tro på att på att vi alla föreningar har en förståelse för att den uppkomna vädersituationen är extrem och att vi skulle uppvisa samförstånd i detta läget.

Detta är oerhört tråkigt för Svensk Fotboll och för oss klubbar som jobbar hårt för att få till en så bra fotboll och utvecklande Liga som möjligt, men när samarbete inte ens finns klubbarna emellan, då blir det också svårt att utveckla framåt. Stå upp för Öster genom att stötta ditt lag på plats i Borås!

Matchen kommer fortsatt att ha avsparkstiden 15.00 och vidare information om matchen kommer uppdaterat under närmaste dagarna, vad gäller biljetter, entréer, förutsättningar etc. Det vi vet redan nu är följande:

 

Biljetter

För er om som har säsongskort eller matchbiljett köpt till matchen så gäller dessa för entré om ni vill ta er till Borås. För er som vill köpa biljett på plats så kommer det att finnas möjlighet till det, vi kommer ta kontant-, kort- och swishbetalning.

För som redan har köpt biljett och inte har möjlighet att närvara i Borås och önskar pengarna tillbaka, hör av er till föreningen senast den 13 april för återbetalning. Det gör ni i ett skriftligt mail som skickas till biljetter@ostersif.se

 

Läktare öppna

Vi kommer att ha två läkare öppna under matchen, ena långsidan kommer att vara öppen under match, den läktaren som på Borås Arena är döpt till Sjuhäradsläktaren. Vi kommer även att ha ståplats öppet för East Front som är på plats och stöttat vårt rödblåa lag. För er som vill ta er upp via buss så kan ni säkra en plats hos East Front, det gör ni via deras hemsida här: http://www.eastfront.se/events/?id=53