Stabil seger för U21

Joakim Wulff gjorde comeback i målet


Östers U21-lag fick snabb revansch efter bottennappet mot Halmstad i senaste seriematchen. När man mötte Falkenberg på bortaplan tog man en stabil seger med 4-0. 

Östertränaren Andreas Ottosson valde att formera laget på följande vis, precis som A-laget enligt systemet 4-2-3-1: 

Joakim Wulff
Albin Johansson, Kalle Lindblad, Jesper Andersson, Elmin Nurkic
Jonas Hellgren, Bo Svensson
Carlos Soza, Anton Henningsson, Lukas Ohlander
Andreas Birgersson

– Vi gjorde en bra match över 90 minuter. Det fanns korta sekvenser där de stack upp, men vi hade bra kontroll på matchen överlag, säger Andreas Ottosson. 

Det var också Öster som tog ledningen i den första halvleken. Provspelande chilenaren Carlos Soza spelade fram Anton Henningsson till 1-0. 

Långtidsskadade målvakten Joakim Wulff gjorde comeback och stod en halvlek. 
– Jocke hade kanske inte så mycket att göra, men det han skulle göra gjorde han bra, berömmer Andreas Ottosson. I andra halvlek vaktade sedan Darmin Sobo Österkassen.

I den andra halvleken fortsatte Öster att spela bra. Framförallt var det vänsterkantens Elmin Nurkic och Lukas Ohlander som hade bra kombinationer och ett fint anfallsspel. Det var också de här båda spelarna som gjorde Östermålen efter pausen, genom två mål av Ohlander och ett från Nurkic. Vid Lukas Ohlanders första mål var det Andreas Birgersson som spelade fram och vid det andra slog han in en retur efter ett skott från just Elmin Nurkic. 

- Jag är nöjd med laget i den här matchen. Vi gjorde en bra laginsats. Det märks att grabbarna är ett år äldre i år. Vi var med i många matcher förra säsongen också, gjorde mycket mål och så, och nu har utvecklingen fortsatt. Dessutom är A-truppen relativt skadefri och går bra i Superettan, det smittar förstås också av sig på U21-laget, kommenterar Andreas Ottosson det faktum att Öster i år ligger med i toppen av tabellen i Folksam U21 Södra. 

I och med segern är Öster tvåa i tabellen, bara ett mål efter ledande Mjällby. 

Nästa match för Östers U21-lag är borta mot trean Malmö FF, torsdagen den 21 juni.