Stabil seger mot Karlskrona

Öster gjorde en mycket bra första halvtimme men tappade sedan lite i tempo, men kunde ändå ta en trygg seger mot division två-laget - även om 3-1 borde varit något måls marginal mer.
Matchens pärla stod Denis Velic för när han tryckte in 3-1 på en tung volley i 70e minuten.

Berglund

67' Stenmark (Vasilj), Velic (Donkor)
75' Hafizovic (Östlind), Hjalmarsson (Drott)

På artikelbilden slår Denis Velic in 3-1.
Alla bilder och video: Andreas Nilelind/bilderna.it

FÖRSTA HALVLEK

Öster inledde bra i fredagkvällens träningsmatch mot Karlskrona - ett topptippat lag i årets division två södra Götaland som i lördags körde över Mjällby med 4-1 - och satte tempot direkt. En halvminut hade gått när Strömberg vann boll på mittplan och spelade Berglund, som stack bollen direkt vidare på Donkor, som såg ut att runda sin försvarare under löpningen men tyvärr fick sitt friläge avvinkat för offside.

Trots totalt spelövertag för Öster dröjde det till den nionde minuten innan det blev riktigt farligt, men då small det också till. Mario Vasilj bröt spelet i mittcirkeln och hittade ut med en perfekt boll till Björkén, som väggspelade sig genom med Donkor innan han nere vid kortlinjen kunde rulla bollen snett bakåt till Robin Östlind som distinkt drog in 1-0 bakom Halle i Karlskronamålet.

Målet satte fart på Öster och bara minuten senare jobbade man fram en högerhörna som gästerna med lite tur kunde rensa. Ytterligare två minuter senare stal Strömberg bollen på offensiv planhalva och hade fritt spår mot mål när han någon meter utanför straffområdet manglades ner av Österbekante Juan Robledo - en situation domaren tyckte räckte att uppmärksamma med frispark. Frisparken dundrade Berglund hårt men i muren.

Tre minuter senare stod Östlind för en mycket bra insats på sin vänsterkant när han hann runt sin försvarare, nådde bollen nere vid kortlinjen och fick iväg ett bra inlägg som Björkén mötte men tyvärr inte fick träff på med vad som kunde blivit en spektakulär hoppvolley.

I 19e minuten var Donkor mycket nära att utöka den rödblå ledningen när ett inlägg från vänsterkanten fick en hög båge och hittade den snabbe Ghananen i straffområdets bortre kant där han drog till stenhårt på volley men bollen strök i stolpens utsida innan den fastnade i burgaveln.

Fem minuter senare var Donkor på väg genom på egen hand men revs ner någon meter utanför straffområdet och fick en frispark - som slogs via muren till inspark - med sig.

De följande minuterna tog sig Karlskrona in i matchen och fick iväg sitt första avslut mot kortändan, samt ett inlägg som Lindblad utan bekymmer kunde rensa iväg. Öster skulle sedan hinna med några ytterligare halvchanser innan gästerna i 39e minuten lyckades med det vi hade trott vi skulle få se mer av - en lång boll upp på resen Alexander Petersson (skytteligavinnare i lagets division två-serie förra året med sina 29 baljor) som trots att han var hårt ansatt kallt tog ner bollen och placerade in den bakom Rydén.

Östers reaktion lät sig inte vänta och bara minuten senare slet sig Östlind förbi på sin kant och fick iväg ett bra avslut från nära håll, men Halle var med bra och kunde blockera både det och Östlinds avslut på returen. Östlind hade även halvlekens sista läge någon minut senare när han än en gång rundade sin försvarare och tvingade Halle att täcka ut skottet till - en dessvärre resultatlös - hörna.

ANDRA HALVLEK

Öster såg ut att komma in i andra halvlek med ännu bättre intensitet och pressade högt, men det var gästerna som skapade första chansen i 47e minuten. Axelsson stack på högerkanten och lyfte in en farlig boll mot Sabani som stod i bra läge strax bakom straffpunkten, men Björkén hann mellan och kunde nicktoucha bollen förbi Karlskronaspelaren.

Två minuter senare utmanande blekingarna med en hörnvariant som nicklobbades vid närmsta målområdeslinjen in mot mål, där Rydén hårt pressad kunde få undan den och det följande avslutet från straffområdeslinjen fastnade lyckligtvis i röran av ben framför mål.

Efter några minuter där gästerna såg ut att ha tagit över lite av initiativet tog därefter Öster grepp om matchen igen. I 51a minuten spelade Donkor fram Strömberg som halvt snubblande tog sig genom hela försvarslinjen men tyvärr tappade kontrollen över bollen i sistaläget så Karlskronas inbytte målvakt Forell kunde fiska upp den. Två minuter senare tigs Drott hårt och fick frispark med sig, en frispark som snabbt petades ut till alltid springande Björkén, som sånär lyckades bryta in men fick nöja sig med att hans inlägg täcktes ut till hörna.

I 56e minuten hittade Donkor in med en bra boll till Berglund, som petade bollen runt sin försvarare men fick se sitt avslut täckas av nästa back.

Två minuter senare skulle Öster återta ledningen. Drott hittade ut med en bra boll till Östlind som slog ett lågt inlägg nära mål. Detta nickstyrdes upp i en hög båge av en försvarare och dalade mot Strömberg, som när han skulle dra till bollen trycktes ner av Robledo och fick straff med sig. En straff som han själv utan tvekan klippte in lågt till vänster efter att ha väntat ut målvakten.

Med knappa halvtimmen kvar såg det farligt ut igen. Precis som i segern mot Helsingborg mötte Lindblad en hörna - denna gång från vänster - och nickskarvade in mot mitten, där Berglund nu fanns på plats och tryckte till bollen, men Forell var med bra och kunde snappa åt sig avslutet.

Tio minuter senare mötte Denis Velic - som bara hade varit på planen i dryga två minuter en boll vid straffområdeslinjen och fick perfekt träff på volley, ett avslut som gick i en tjusig båge över målvakten och mycket väl kan ta över titeln som årets mål i Tipshallen från Pelvas fullträff härom veckan.

Velic såg väldigt spelsugen ut och i 78e minuten satte han full fart från egen planhalva, gick själv och fick iväg ett avslut strax utanför straffområdet som endast med tur styrdes precis utanför vänstra krysset.

Minuterna senare var det Shaze som tog en liknande löpning och gjorde ett jättearbete när han trots flera hårda smällar fick med sig bollen långt in på offensiv planhalva innan han rullade ut den mot Velic, som la ett hårt inlägg mot mitten där Berglund mötte men under hård press styrde avslutet över mål.

Berglund hann med en bra chans på stopptid när han sprungit sig fri men Forell läste hans avslut bra och kunde täcka undan det. Efter lite studsande hamnade bollen hos Björkén som fick matchens sista målchans men inte lyckades hålla ner en svår volley utan satte avslutet en bit ovanför ribban.