Stefan Karlsson är hemma igen

Efter att lämnat för Allsvenskt spel 2014 med Djurgårdens IF så har 29-åriga ytterbacken återigen hittat hem till Växjö och Öster. Stefan har signerat ett treårsavtal, vilket gör att han blir förblir Österspelare fram till och med 2020. 

 

Stefan, hur känns det nu att vara hemma igen och tillbaka på plan i Östertröjan?
- "Det känns helt fantastiskt att få komma hem och än en gång representera Östers IF."
 
Hur upplever du att din karriär varit sedan du lämnade Öster? 
- "Sedan jag lämnade Öster har jag såklart haft både bra och dåliga perioder. Men framförallt har jag skaffat mig nya erfarenheter som gjort mig till en bättre fotbollsspelare."
 
Varför blev det Öster igen för din del? 
- "Av många olika anledningar föll valet på Öster. En stark bidragande faktor är att jag vill flytta hem medan jag fortfarande har många år kvar att prestera på hög nivå. Samtidigt som Öster har något spännande på gång."
 
Vad tror du att du kommer bidra med? 
- "Jag tror att jag kommer kunna bidra med min rutin och kunskap om vad som krävs för att ta sig till/spela i allsvenskan. För dit ska vi ta oss!"
 
Hur ser dina förväntningar ut inför 2018?
- "Jag har höga förväntningar på 2018. Samtidigt som jag tycker det är viktigt att vi som lag, och supportrarna, kommer ihåg att vi har en ny tränare och många nya spelare. Det tar tid att bygga ett nytt lag och få igång spelet. Men jag är övertygad på att 2018 kommer blir ett bra år. Jag är supertaggad på att få dra på mig Östertröjan , kliva in på Myran och spela inför våra supportrar igen."
 
 
Föreningen hälsar Stefan Karlsson, varmt välkommen till Öster - och framförallt välkommen hem!