Svensk Elitfotboll hedrar Ivan Turina


Den svenska fotbollsrörelsen har sorg. I morse kom det chockerande beskedet att AIK:s karismatiske målvakt Ivan Turina hastigt avlidit i sitt hem vid 32 års ålder. Ingen är opåverkad av denna tragedi och fotbolls-Sverige har slutit sig samman i gemenskapen kring fotboll och att hedra minnet av en av dess profiler. 

Vi i Svensk Elitfotboll vill förklara vårt varma deltagande till främst Ivan Turinas familj, men även till AIK och hela fotbolls-Sverige. Denna tragedi är en angelägenhet för alla, en påminnelse om alltings förgänglighet där ingen lämnas oberörd oavsett lagtillhörighet. 

Svensk Elitfotboll kommer att visa sin aktning och sorg via en manifestation med start redan i kväll. I hela den femte spelomgången i Superettan, och hela den sjunde omgången av Allsvenskan kommer matcherna att inledas med en tyst minut för att hylla minnet av Ivan Turina. 

Vi böjer våra huvuden i sorg och medkänsla för Ivan Turinas anhöriga, klubbkamrater och kolleger i alla våra svenska elitklubbar. 

Gemenskap är nyckelordet i fotboll, nyckelordet i glädje, men i detta fall kanske framför allt i den outsägliga sorg och saknad vi alla känner i dag. 

Vi må ha förlorat en kamrat, men vi glömmer aldrig… 

Föreningen Svensk Elitfotboll 
Lars-Christer Olsson, Ordförande
Mats Enquist, Generalsekreterare