Sverige-Nordirland i Växjö den 8 maj
Sverige-Nordirland i Växjö den 8 maj Damlandslagets första hemmamatch för året, VM-kvalet mot Nordirland den 8 maj, kommer att spelas på Myresjöhus Arena i Växjö. Biljettförsäljningen till matchen startar den 25 mars. 


Östers IF är lokal medarrangör i evenemanget. 

- Jätteroligt att återigen få möjligheten att stå som värd för en landskamp. Inte minst med tanke på att just damlandslaget är ett av Sveriges mest folkkära. Vi tar det som en komplimang och ett bevis på att vi uppfyllt kraven på oss vid tidigare liknande evenemang. Vi har fått rutin på detta och vet vad som förväntas av oss, säger evenemangs- & marknadskoordinator Mazdak Shiasi.

Växjö var värd för tre gruppspelsmatcher och en av kvartsfinalerna i förra sommarens EM-slutspel. Damlandslagets senaste framträdande i Växjö var i 2-0-segern mot Island i april 2013.
 
– Att få vara värd för ytterligare en av Sveriges landskamper, den här gången en VM-kvalmatch, känns inspirerande. Särskilt efter den sommar vi upplevde som värdstad för UEFA Dam-EM 2013, ett evenemang som gick få Växjöbor förbi, säger Anna Sjödahl på Växjö & Co. 

Innan det blir dags för VM-kval på hemmaplan den 8 maj spelar damlandslaget matcher i Algarve Cup 
5-12 mars och hinner också möta Nordirland på bortaplan den 5 april.