Tillskott på mittfältet genom Marcus Bergholtz

Efter att assisterande lagkapten David Thor Vidarsson under gårdagen lämnade de rödblå för spel i danska andraligan spred sig en oro bland supportrar på olika forum gällande hur denna plötsliga lucka skulle fyllas. 

Svaret lät inte vänta på sig och Östers IF kan redan idag presentera det nya tillskottet i truppen, Marcus Bergholtz, värvad från Helsingborgs IF. 

”Förhandlingarna med HIF har skett i en positiv anda och vi är glada att Marcus valde Östers IF. I Marcus får vi en spelare som trots sin ungdom varit i elitfotbollen i mer än 5 år. Marcus är en modern mittfältare som passar bra in i Östers IF sätt att spela, säger sportchefen Peter Kuno Johansson” 

Marcus kommer alltså senast från spel i svenska mästarna Helsingborgs IF, där han fått göra en match från start samt tre inhopp i den tuffa konkurrensen på innermittfältet denna säsong. Han har dock deltagit vid 31 allsvenska kamper sedan tidigare och även provat på spel i Superettan genom lån till Ängelholms FF under 2010 samt i Norge genom lån till Stabaek IF under 2011. På meritlistan kan man även se att Marcus representerat Sveriges U21-landslag. 

Marcus beskrivs som en mycket talangfull, rivig och passningskicklig mittältare med gott spelsinne. Trots att han är förhållandevis lång är han rörlig och snabb. 

Nyförvärvet säger såhär om bytet av rödblått lag: 
”Jag är mycket glad att allt blivit klart med Östers IF och ser fram emot att komma igång och spela bra fotboll. Östers sätt att spela tilltalar mig!” 

Med detta välkomnar Östers IF och Support 1930 Marcus till Småland och önskar ett stort lycka till i kommande träningar och matcher! 


Fakta om Marcus Bergholtz: 

Född: 1989-12-15 
Ålder: 22 
Position: Mittfältare 
Längd: 186cm 
Vikt: 80 kg 
Kontraktslängd med Östers IF: 2,5 år

 

Text: Support1930