Tommy Svensson Trophy en succé

Under helgen som gick så anordnade Östers IF Tommy Svensson Trophy för första gången, en helg och en turnering som visade sig vara oerhört lyckad. 

I turneringen deltog spelare födda 2009, 2008, 2004 och 2003. Med format för både 5-manna och 11-mannalag. 

Föreningarna och lagen som deltog i turneringen kom geografiskt från olika delar av landet, där de nordligaste lagen kom från Stockholm. 

Totalt deltog 593 spelare och ledare under lördag - söndag och lagen har visat upp en utvecklande och positivt fotboll rakt igenom. 

Matcherna spelades på Arenastaden i Växjö och på totalt fyra olika planer: C-plan, F-plan, G-plan och Myresjöhus Arena. Semifinaler och finaler i dem äldsta klasserna, samt alla matcher i klassen för spelare födda 2009 spelades på Myresjöhus Arena, en stor upplevelse för många av spelarna att känna på hur det känns att spela på en toppmodern fotbollsarena. 

I tävlingsklasserna P04 och P03 så tog sig arrangörsföreningen Östers IF till final. Östers IF P04 vann sin finalmatch mot Rödeby AIF med 4-3 efter en välspelad final med många mål, en match som Österlaget ledde med 4-1 med tre minuter kvar att spela, och en match som man tillslut kunde hålla ut och vinna. 

För Östers IF P03 så blev det finalförlust efter straffar mot Smålandskollegan Kalmar FF. En oerhört jämn och välorganiserad fotbollsmatch slutade 0-0 efter full tid, där Kalmar FF till slut kunde stå som segrare efter sex straffomgångar och slutresultatet 5-4. 

Vi hade många av våra deltagande lag som var nöjda med arrangemanget och turneringen, det finns jättepotential i det vi gör och förutsättningarna på Arenastaden är fantastiska. Nu ska vi fortsätta på detta spåret och ta ännu fler steg framåt i utvecklingen till nästa års turnering berättar Projektledare Jacob Gustafson

All information om turneringen finner ni på www.ts-trophy.se