Trygg trea på Studenternas

Vi fick se en helt annan effektivitet på hörnor mot Dalkurd än senast mot Västerås, och det lönade sig omedelbart. Bara dryga minuten hade gått när Adam Bergmark Wiberg styrde in ledningsmålet på en hörna. Lika långt efter paus nickade John Stenberg in tvåan, och sedan kunde Öster defilera mot ett Dalkurd som var en man kort efter en utvisning strax före paus. Ahmed Bonnah stod för sista målet men såväl Kozica, Magnusson som Drott, äntligen tillbaka i seriesspel, stod för avslut som kunde utökat ledningen mer.

 

DALKURD - ÖSTERS IF 0-3 (0-1)

0-1 2 Bergmark Wiberg
0-2 47 Stenberg
0-3 66 Bonnah
Publik: 409

 

Öster startade med:
Nilsson
Varmanen - Berg - Stenberg - Pavic
Kusu - Hauksson
Bonnah - Kozica - Rodic
Bergmark Wiberg

Byten:
54' Magnusson (Rodic)
73' Drott (Hauksson), Engqvist (Kozica)
79' Westermark (Bergmark Wiberg), Rochester Sørensen (Bonnah)
Mer statistik på förbundets matchsida.

 

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag är nöjd med resultatet men framför allt mycket nöjd med spelarnas insats idag, de ska ha allt beröm för detta.

Vi tränar alltid mycket på fasta situationer, både framåt och bakåt, men ibland fungerar det bättre och idag var en sån dag.

Vladimir (Rodic) fick en rejäl smäll men kände sig okej, och om jag känner honom rätt är han 110% redo till nästa match."

 

FÖRSTA HALVLEK
De få åskådarna (varav en helt okej rödblå enklav) hann knappt slå sig ner på Nya Studenternas läktare innan det small. 28 sekunder hade gått när Ahmed Bonnah skickade in ett bra inlägg mot Dzenis Kozica i mitten och Dalkurd tvingades rensa ut till hörna. Lägg på 40 sekunder så är bollen i nät efter en snygg hörnvariant där Vladimir Rodic slog en kort boll som Bonnah returnerade och sedan rullade Rodic in bollen mot straffpunkten där Adam Bergmark Wiberg mötte och klippte in ledningsmålet i bortre burgaveln.

Öster hann med en hörna till som såg lovande ut men rann ut i ett inlägg som hemmamålvakten kunde plocka innan det i 6e minuten hettade till åt andra hållet. Dalkurd lyfte en boll från egen planhalva på en misstänkt offsidelöpande Kostons, och när Österförsvaret väntade på en avvinkning uppstod ett läge när denne nickade ner bollen till Kabashi som lyckligtvis drog sitt stenhårda avslut metern över mål.

Nu var det fullt blås åt båda håll och knappa minuten senare var Öster nära när man bytte sida snabbt men näst sistabollen ut på Tatu Varmanen blev lite för kort och när ytterbacken nådde den för sitt inlägg kunde en försvarare hinna fram och styra detta ut till hörna.

I 9e minuten bjöds så hemmalaget på ett jätteläge när Östers mittbackar missade i kommunikationen och Katsantonis kunde stjäla bollen en bit in i straffområdet och spela  Kabashi som avslutade hårt men i stolpens utsida.

Det svängde fort från sida till sida och i 12e minuten var Varmanen nära att utöka när han stack på en bra boll från Rodic, och när alla förväntade sig ett inlägg istället gick på eget avslut mot bortre krysset, men missade med vad som inte kan ha varit många centimetrar - bollen touchade stolpen på väg ut över kortlinjen.

Efter ett bra läge knappa kvarten in, där Rodic gjorde fyra man på väg in från kanten innan han spelade Kozica, vars låga boll in framför mål tyvärr bytte riktning på ett ben och styrdes i en båge över ribban, tappade matchen lite av sitt frenetiska tempo. Öster höll i bollen mer och spelade runt men hittade inga lägen för avslut.

Halvvägs genom första kom så en snabb boll upp från Stenberg på Pavic, för dagen på vänsterkanten, som försökte knorra in bollen mot Bergmark Wiberg men en försvarare kunde nickrensa upp i luften och när Rodic tog ner bollen i andraläget tyckte domare Melin den tog för långt ut mot armen och blåste av.

Stenberg stod sedan för riktigt bra försvarsspel två minuter senare när Östers mittfält tappade bollen och Kabashi såg ut att springa sig fri men när avslutet mot närmsta krysset kom fanns Stenberg där och täckte ut det till hörna.

Elva minuter före paus kom sedan ett omdiskuterat läge när Bergmark Wiberg sprang sig fri (och dessutom hade en helt ren Rodic på andra sidan) men revs ner av Aras, men domaren tyckte sig se kontakt från försvararen på bollen och vinkade vidare spelet.

I 37e minuten var Bergmark Wiberg ändå ytterst nära att bli tvåmålsskytt när han mötte en välslagen Rodic-hörna med pannan men en touch från en försvarare styrde avslutet precis utanför vänstra stolpen.

I 40e minuten var vi nog sedan många som drog djupt efter andan, när Dixon kom helt fel in i en tackling - och välförjänt fick syna det röda kortet - mot Rodic och klippte yttern hårt över vaden. Efter vad som kändes som en evighet hjälptes Rodic ändå upp på fötter och kunde stödja på benet, och fortsatte sedan spela resten av halvleken - som Öster bara spelade av - och tio minuter in på andra.

 

ANDRA HALVLEK
Det tog öster ungefär en halvminut längr att näta i andra än i första halvlek. Även denna gång jobbade man fram en snabb hörna, även denna gång slog Rodic men nu lång in på Stenberg som gjorde ett av de nickmål han levererade så många av när han hade Studenternas som hemmaplan.

Med två mål i ryggen och en man mer kunde Öster spela avslappnat och hålla i bollen mycket. Det dröjde dock tio minuter innan nästa riktiga chans, när vi sedan bjöds på väldigt snyggt spel. Inbytte Isak Magnusson klackade fram bollen till Kozica som vände bort sin försvarare totalt, men sedan tyvärr lade bollen halvmetern för långt fram för att Bergmark Wiberg i helt öppet läge skulle nå den och på andraläget fick Varmanen inte riktigt träff utan slog avslutet halvmetern över ribban.

Nu hettade matchen till lite igen och Dalkurd hade ett läge på en fast situation i 62a minuten, när Abdulla nickade bollen i en lurig båge och Mathias Nilsson tog det säkra före det osäkra och tippade bollen över ribban, innan han åkte på en rejäl tackling av en hemmaspelare och flög in i nätet själv.

Den resulterande hörnan blev dock farligast för Öster, när Bonnah fick tag på bollen och slog en bra djupledsboll för Kozica, som sprang sig fri mellan mittbackarna och hade ett jätteläge men nog hade fått upp lite för hög fart och inte fick tillräcklig höjd på lyftningen utan målvakten kunde styra undan avslutet. Öster vann ändå kvar bollen och strax därefter skickade Manasse Kusu ett hårt skruvat avslut tätt över vänstra krysset.

I 66e minuten gav så Östers press utdelning. Efter ett längre anfall fick Kusu bollen, och försvaret trodde nog på ett nytt hårt avslut för när passningen istället kom fram till Bonnah fick denne mycket yta och kunde placera in bollen i högra burgaveln, precis utom räckhåll för målvakten.

Bonnah var sedan nära att göra sitt tredje mål på två matcher minuterna senare när han väggspelade sig fram med Bergmark Wiberg, men satte sitt stenhårda avslut halvmetern över det högra krysset.

Strax därefter bjöds vi på ett kärt återseende när Jonathan Drott efter nästan tio månaders skadefrånvaro tog plats på planen för sina första minuter i seriespel. Återkomsten kunde krönts på ett ytterst lyckat sätt när mittfältaren i en av sina första interaktioner med bollen drog iväg ett stenhårt avslut från 30 meter, men en försvarare hade oturen att komma ivägen och blocka skottet.

Trots stort spelövertag dröjde det till minuten före full tid innan det blev farligt igen men då var det också riktigt nära. Magnusson väggspelade sig in framför mål och kom fri med målvakten, som tyvärr kastade sig väldigt modigt och vältajmat och nog var på bollen innan han träffade Österspelaren och domaren lät korrekt spelet gå.