Turkiet dag 2: Robledo trivs i värmen
Måndag 18 mars, Belek, Turkiet 

Träningsläger-liv är en värld långt ifrån den ”vanliga världen”. 

Ta bara en sån enkel grej som kläder. Spelarna i Östers IF har inte mycket bagage med sig till Turkiet. Små väskor med det allra nödvändigaste är vad de allsvenska herrarna från Växjö bar på när de lämnade Antalya Airport.

Varför då? 
Jo för att det är träningskläder som gäller. Inte bara under själva träningarna, utan även när de inte är på planen. Och det är inte av lathet som det är så, utan helt enkelt för att klädsponsorn Puma och Östers IF har ett sådant kontrakt. Spelar du i Östers IF, ska du bära Pumakläder när du är i tjänst. Och det är ju en spelare på träningsläger. 

Appropå tjänst: 
Måndagen inleddes med diger frukost (i Pumakläder förstås) följt av träning med fokus på bollinnehav. Thomsson är noga med att Östers IF ska vårda bollen när man har den. Därefter 11 mot 11 i en intensiv match där till och med den annars väldig lugne Patrik Bojent härsknade till i brist på bollar att jobba med. 

Stefan Karlsson är förresten bäst i laget på att sätta bollen i mål (utan studs) från längst avstånd. Lill-Damma tvåa (!). 

Vilka som först åkte ur? 
Min religion förbjuder mig att avslöja namnen på de fyra som missade mål från straffområdeslinjen… Bilden till denna lilla betraktelse är förresten hämtad från avslutningen av morgonpasset. 

Mittbacksjätten Juan Robledo lägger sig ner o kysser naturgräset. Onekligen rätt vackert. 

Eftermiddagen innehöll teoripass för försvarare, medan mittfällt/anfall tränade lite hårdare på den gröna mattan strax utanför Belek. Söderbergs mål-procent var imponerande, medan Pablo körde ordentligt utan tillsynes några problem. Måste säga att det är var en fröjd att se honom så trött (utan smärta) som han var under de sista avsluten i special-övningen med 20 sek arbete/10 sek vila x 4. 

På väg bort från planen, på väg till bussen, syntes Kenny Pavey kika in på grannplanen. Han kollade in Syrianskas träning (jo även de är på träningsläger i Turkiet). 

Räcker det inte med att du själv spelar? Får du inte nog av fotboll, frågade jag. 
–Oh man… I love football. I wish I was 17 all over again, svarade Pavey med något drömmande i blacken. 

Dagens höjdare: Sportchef Kuno Johansson får se material-Christer Anderssons, i sällskapet, relativt bruna ben och utbrister: 
–Fan Christer har du varit utomlands? 
–Jag ÄR utomlands… 

Det kallar jag svar på tal. 

/Marcus Sjöholm, Östers IF