U19: Inför Malmö FF på Myresjöhus Arena

 

Frustrerande bortaförlust mot serieledaren i måndags 

kväll. Redan i kväll är det dags igen då Öster tar emot Malmö FF på Myresjöhus Arena.

 

Fri entré - avspark kl 18.00 - Välkomna!

 

Malmö FF kommer till Växjö med sju spelade matcher (lika många som Öster) och placerar sig just nu på femte plats i tabellen med sina 14 poäng (4 vinster, två oavgjorda och en förlust) och målskillnaden 16-8.

 

Öster halkade ner till åttonde plats efter måndagsförlusten. Öster kommer till spel med nio poäng i bagaget och målskillnaden 7-9. Kvällens matchtrupp skiljer sig inte mycket jämfört mot i måndags. Mittfältaren Patrick Karlsson är tillbaka efter skada. Eftersom åtta spelare inte är tillgängliga för spel, har laget istället förstärkts med fem spelare från U17-truppen (se truppen nedan).

 

Östers spelade matcher 

1. IFK Göteborg - Östers IF 4-0 

2. Östers IF - GAIS 1-1 

3. Kristianstads FF - Östers IF 1-1 

4. Östers IF - Trelleborgs FF 3-0 

5. Östers IF - Falkenbergs FF 1-1 

6. Lunds BK - Östers IF 0-1

7. Östers IF - Malmö FF x-x

8. Landskrona BoIS - Östers IF 2-0 

 

Östers tränare Christian Stridh inför matchen 
- I måndags så gjorde vi en spelmässigt mycket bra match mot Landskrona och skapade otroligt många chanser, men hade inte flytet/kvaliteten i avsluten. Nu har vi lagt den besvikelsen bakom oss och ser framemot kvällens match mot MFF. Vi är inställda på en tuff match då vi vet att Malmö är ett bra lag och har hög kvalitet på alla sina spelare. Jag hoppas vi kan fortsätta med det härliga anfallsspel som vi visade upp i måndags och att vi idag tar tillvara på chanser vi skapar. Kom till Myran ikväll, njut av efterlängtade solen och hjälp fram killarna till tre poäng.  
 
Östertruppen 
3 Oskar Dahlström, 4 Filip Stenmark, 6 Filip Örnblom7 Martin Srpcanski8 Patrick Karlsson, 10 Karl Hjertberg*, 12 Tobias Dahlberg (mv), 14 Charlie Vindehall16 Lukas Quist, 18 Gustav Bogren, 19 Johan Hjalmarsson, 20 Jonathan Stolth21 Jacob Hörberg*, 22 Daniel Hultqvist*, 25 Victor Ericsson*, 27 Jesper Andersson och 31 Victor Jonasson* (mv) 

 

* spelare från U17-truppen 

 

Ej tillgängliga spelare 
Innocent Kakooko (skada), Fredrik Henriksson (skada)Ismar Barucija (skada)Bajram Haziri (skada)Erik Cajnerud (skada)Erik Hancke (skada)Henrik Dahlqvist (skada) och Axel Strandberg - (sjukdom) 

  

Följ Östers IF i sociala medier: