Välkommen till Öster João Pedro

Den brasilianske anfallaren João Pedro Maciel Gomes är klar för Östers IF och har skrivit på ett 1+1-årsavtal. Han kommer närmast från Brasilianska laget Maringa FC men har innan det representerat två lag i Österrikiska ligan. 

”João” som han tilltalas som, är 22 år gammal född i april 1996 och har Brasilien som nationalitet, men har också ett spanskt pass. En offensiv spelare som både kan spela som anfallare, men också som ”tia” och även användas som ytter. 

João var på lån hos två olika klubbar i Österrike under 2016-2017, där han på 32 starter stod för 9 mål och 9 assist, beskrivs som en tekniskt skicklig spelare som är bra både i och runt straffområdet.

Christian Järdler om nyförvärvet: 

-”João är en ung spännande spelare med stor potential. Han har erfarenhet både från spel i serie B i Brasilen men också i Österrike. Han är en kreativ, offensiv spelare som är skicklig med bollen och bra 1 mot 1. Han kan användas som forward eller offensiv mittfältare, både med utgångsläge centralt och från kant. Han har gjort mycket poäng, både mål och assist och vi tror att han kan utvecklas vidare hos oss i vår miljö.” 

Stort tack till er supportrar, genom era bidrag till insamlingen så har vi haft möjligheten att genomföra denna värvningen. 
 

Spelarfakta
Född: 1996-04-25
Längd: 176 cm
Vikt: 68 kg
Position: Anfallare eller offensiv mittfältare 
Kommer från: Maringa FC
Moderklubb: Atletico Minas Gerias
Fot: Höger