Välkommen till Öster, Simon Helg!

27-åriga mittfältaren Simon Helg är klar för Öster! Han har skrivit på ett två-årskontrakt med option på förlängning med ytterligare ett år. Simon kommer närmast från Åtvidabergs FF och tillhörde innan det bland annat allsvenska klubbarna GIF Sundsvall och Hammarby IF.

 

Hur känns det att komma till Öster?
- "Det känns riktigt bra, jag är glad att allt är klart och nu ser jag verkligen fram emot att starta säsongen."

 

Varför blev det Öster för din del?
- "Jag fick direkt en bra magkänsla efter mitt möte med christian, concha och fidde. Dom har visat ett tydligt intresse en längre tid och det är en klubb med ambitioner som stämmer helt överens med mina egna. Jag tror öster har något väldigt bra på gång nu och det är en resa jag vill vara med på. Christian har också en stor del i mitt val, hans sätt att se på fotboll och på det sättet han vill spela med en offensiv, fartfylld och aggressiv fotboll känns inspirerande och jag tror att det kan utveckla mig och öster på ett väldigt bra sätt."

 

Vad har du hittills fått för intryck av föreningen?
- "Det känns som en stabil och proffsig förening med höga ambitioner."

 

Vad har du för målsättningar med året?
- "Mina personliga mål har jag inte slipat färdigt ännu men jag vill med mina kvaliteter vara bidragande till att laget hela tiden utvecklas, vinner matcher och når så stora framgångar som möjligt! Som offensiv spelare vill jag såklart också leverera så många poäng som möjligt."

 

Namn: Simon Helg
Ålder: 27
Position: Mittfältare
Moderklubb: Skogstorps GOIF
Tidigare klubbar: IFK Eskilstuna, Hammarby IF, GIF Sundsvall, Åtvidabergs FF