Välkommen till Öster, Zackarias Faour!

Vi hälsar 20-åriga anfallaren Zackarias Faour varmt välkommen till Öster! Den unga offensiva spelaren kommer närmast från allsvenska laget IK Sirius, men är som mest känd för sina år i Manchester Citys Akademi från ålder 15 till 18. 

Zackarias startade sin karriär i Malmö FF och visade sig tidigt vara en stor talang då engelska storlaget Manchester City värvade över "Zacki" som han kallas, redan som 15-åring. Efter tre säsonger i England blev han sedermera utlånad till Nordsjäelland och Midtjylland i Danska Superligan - det innan allvenska IK Sirius värvade honom. Och nu går alltså flyttlasset till Växjö och Östers IF. 

 

Zackarias om flytten till Öster: 

- "Det känns bra, härligt att vara här och vara på plats. Spännande och riktigt sugen på att börja träna, träffa grabbarna i laget och börja spela matcher. Våren i Sirius har varit bra, har fått bra med speltid och känner mig redo för spel från start. Man har under en längre tid sett fram emot att få spela tävlingsmacher och suget blev ännu större nu när man kom in på arenan här. Anläggningen här och förutsättningarna för träning är riktigt bra, nu ser vi fram emot premiären och säsongen som väntar." 

 

Huvudtränare Christian Järlder om nyförvärvet: 

- "Zacke är en snabb och rapp spelare som främst är forward men kan även användas på kanten. Han arbetar hårt, har ett fint tillslag på bollen och är farlig i boxen.  Det är också en lugn och trevlig kille som kommer passa bra hos oss. Vi ser en stor potential i honom och hoppas att han kan lyfta här i vår utvecklande miljö."