Välkommen till Östers IF Daniel Ask

Östers IF hälsar Daniel Ask välkommen till vår förening. Daniel är född 1998 och började sin fotbollskarriär i Malmö FF och sedan i LB 07 och IFK Osby. Daniel har redan visat att han är en mogen och klok mittfältare med bra spelförståelse.

Östers IF har under en tid diskuterat med IFK Osby och Calcio, som bedriver fotbollsakademi i Osby, om ett samarbete. Samarbetet ligger i linje med vårt tidigare projekt Fotboll Kronoberg, för att stärka fotbollen i vår region. En del av samarbetet är att vi bidrar med vad vår verksamhet kan tillföra för att deras verksamheter i Osby kan fortsätta att utvecklas. Vi får möjlighet att få in nya influenser för att utveckla vår verksamhet och även möjligheten att erbjuda elever och fotbollsspelare i Osby ett alternativ i sin fotbollsutbildning utanför gymnasieskolan. Ett bevis på att samarbetet har påbörjats är att Östers IF har under en uppstart låtit tre spelare vara i vår träningsmiljö och som en fortsättning på det har de även fått möjligheten att tillhöra Östers IF. En av de spelare som numera tillhör Östers IF är Daniel Ask. Vår förhoppning är att vi kan fortsätta utveckla samarbetet med IFK Osby och Calcio, så att vi får till en långsiktig relation som kommer förbättra verksamheten för alla tre parter.

Vi i Östers IF är väldigt glada att Daniel tagit beslutet att fortsätta sin fotbollskarriär hos oss och förhoppningsvis följer fler spelare Daniel till Östers IF.  

Sven Johannesson, Östers IF

 

Tre elever från Calcio som under en tid deltagit i vår träning. Från vänster: Ludvig Schultz, Daniel Ask och Fredrik Lindblad.