Världsförfattaren skänker 15000 kronor till Fri Entrékampanjen

 

Östers Fri Entrékampanj har fått en rivstart. Målet är att fylla Myresjöhus Arena den 19 september när Varbergs BoIS FC kommer på besök. 

 

Kampanjen möjliggörs tack vare klubbens underbara sponsorer och partners. Så här långt har responsen varit god och fler än 5000 biljetter har redan delats ut.

 

Copyright Sara Arnald

En av sponsorerna är bästsäljarförfattaren Jonas Jonasson som sålt tio miljoner böcker världen över. När klubben kontaktade honom för att fråga om han ville bidra med 5 000 kronor till kampanjen, svarade han direkt;

- 15 000 skulle kännas bättre… är det ok? Jag tror stenhårt på vår   nye tränare, och det finns otroligt mycket talang och kompetens i   föreningen, både på och utanför planen. Jag förstår sponsorerna     som vill förknippas med det jävlar anamma och den framtidstro     som finns i föreningen. 

 

Jonas, som kommit att bli en av Sveriges mest översatta författare genom alla tider (42 språk) tackar just nu nej till alla inbjudningar och engagemang för att istället stanna kvar på Gotland och jobba med sin nästa roman som han är mycket hemlighetsfull kring. Han avslöjar dock exklusivt för Östers hemsida;

- Jag kan inte säga något om när romanen blir klar, men jag kan   avslöja att Växjö är med i boken. Vi kommer dit på sidan 70 och     åker därifrån på sidan 71, avrundar Jonas som önskar att han       kunnat vara på plats och heja fram laget till viktiga poäng. 

 

 
Copyright Sara Arnald