"Vi ger bort två poäng"

Trots säsongens bästa spel ledde Öster bara med 1-0 i paus och det skulle straffa sig i andra halvlek när man efter att ha tappat och återtagit ledningen tappade två poäng på ett billigt nickmål som Christian Järdler kommenterade:
- Tufft. Onödigt. För dåligt. Jag tycker allvarligt talat att vi på egen oförmåga ger bort två poäng.

Johannesson - Joao Pedro

76' Kapcevic (Joao Pedro)

Mer statistik på förbundets matchsida

JÄRDLER OM MATCHEN:

"Vi gör en väldigt bra första halvlek, en fantastiskt bra första 30 minuter. Och det är där felet sitter. Den här matchen kan inte stå 1-0 efter 30 minuter. Jag har aldrig antecknat så mycket lägen och vi har fyra hörnor efter tio minuter. En match kan inte se ut så och så går man in med 1-0 i paus, det ska stå 3-0 och det ska vara färdigt.

Vi är jättenöjda med den fotbollen vi spelar i första, den tar oss fram till precis det vi vill och vi släpper i stort sett inte till någonting över huvud taget. Det är ett distinkt passningsspel, det är bra rörelse, det är bra teknik och vi har väldigt få bolltapp i första halvlek. En mycket bra halvlek som ska räcka för att vinna en sån här match, men nu gör det inte det.

BP startar andra halvlek mycket bättre och har en jättechans efter 50 minuter. Sedan har vi Joaos läge där Suljic har trillat och får den på handen men Mirza släpper för att vi har chansen att avsluta, vilket är rätt domslut för han ska bara curlla den i bortre men försöker dribbla en gång till och då blir vi av med den.

Sedan gör BP 1-1 på en omställning med kvalitet, vi kämpar in 2-1 och sedan kommer deras 2-2 otroligt billigt. Jag tror inte ens han försöker nicka den på mål utan bara inåt och den går förbi alla utan att någon rör den.Tufft. Onödigt. För dåligt. Jag tycker allvarligt talat att vi på egen oförmåga ger bort två poäng."

Öster inledde matchen med en anstormning vi inte varit bortskämda med i år och redan i andra minuten fick man frispark halvvägs in på offensiv planhalva efter en onödigt tuff stämpling mot Calle Johansson. Frisparken knorrade Liridon Silka mot bortre där BP-målvakten Elgan kunde boxa undan, men en fin framklackning från Månz Karlsson senare hamnade bollen hos Jonathan Drott, som klippte till mot högra krysset men fick se Elgan göra en jätteräddning ut till hörna.

Några minuter senare slog Öster en hörna över mitten ut till Silka, som vände bort sin back och försökte sig på en låg hård boll in mot mitten där flera rödblå fanns men Elgan gjorde det bra och hann ner och plockade bollen.

Efter en  lite lugnare period där Öster fortfarande hade all boll hettade det till ordentligt i elfte minuten när Mattias Pavic efter att Öster rullat runt boll bra skickade ett jättefint inlägg som gick någon centimeter över huvudet på David Johannesson men bakom denne dök Stefan Karlsson fram och stötte bollen tätt över ett vidöppet mål.

När BP väl stack upp några minuter senare var det istället ytterst nära att Öste utnyttjade detta. En fantastisk femtiplusmeters boll från Stefan K blev exakt vad Johannesson behövde att springa på och han slet sig fri från sin försvarare till ett friläge innan han avslutade hårt mot högra burgaveln men återigen stod Elgan för en bra räddning.

Två minuter efter jätteläget skapade BP sin första chans för dagen och inte helt otippat låg gamle Österspelaren Fritiof Björkén bakom, när han tog sig fram på sin högerkant och smekte in ett inlägg som Alexander Nilsson mötte med skallen men skarvade en bra bit utanför vänstra stolpen.

I tjugonde minuten hade Öster spelat runt bollen ett tag när Silka lade in bollen i straffområdet för Joao Pedro som var på väg att bli fri när han revs ner av en försvarare och domaren tvekade inte när han pekade på straffpunkten. Tvekade gjorde inte heller straffskytten David Johannesson som dunkade in bollen strax nedanför högra krysset, tillräckligt hårt för att den skulle fastna mellan ställningen och nätet.

I 27e minuten stod Anton Andreasson för ett bra instick på Joao Pedro, som vände bort en försvarare innan han avslutade hårt men på ett blockerande ben. Två minuter senare kom nästa boll in från vänster och Andreasson, mot en välplacerad Johannesson men målvakten kunde slänga sig och boxa undan inlägget och Joao Pedro som fick bollen på sig kunde inte få den under kontroll.

Någon minut senare var det nära igen när Silka fick bollen vid straffområdeslinjen men skickade avslutet tätt utanför vänstra stolpen. I 33e minuten försökte sig Stefan K på en luring när han skickade en lång boll mot bortre krysset men Elgan kunde med stor möda fösa ut bollen till hörna. Efter denna hamnade bollen till slut hos Calle Johansson som försökte pricka in bollen i högra krysset men målvakten kunde återigen styra ut till hörna.

Därefter mattades Östers tempo av och gästerna tilläts sporadiskt hålla i bollen lite längre stunder, men utan att kunna skapa några farligheter. Öster skapade inte heller mycket men borde presterat bättre minuten innan paus när man spelade runt bollen länge innan Drott kom till avslut men inte alls fick träff och rullade bollen lätt rakt på målvakten.

Efter paus kom gästerna ut som ett helt annat lag och innan minuten passerat hade man jobbat fram en hörna som resulterade i en nick där Tobias Andersson fick visa sina reflexer för att plocka den.

Fem minuter senare var det än närmre när BP utnyttjade slarv på Östers mittfält och ställde om snabbt innan man rullade ut bollen till vänster där Sandberg-Magnusson hade ett jätteläge men Andersson stod för en riktig klassräddning.

Nu var det mer öppet och bara minuten senare kom en djupledsboll för Johannesson att springa på, men bollen var lite för optimistisk och målvakten hann ut och kunde knipa den.

I 55e minuten uppstod ett jätteläge när en boll studsade in framför Joao Pedro, som var nära att komma fri med målvakten men när en back slängde sig och såg ut att bromsa bollen med armen kom han ur vinkel och valde att göra en dragning för mycket, vilket gav försvaret chans att samla sig.

Minuterna runt timmen blev händelserika. Först stod Calle J för ett bra förarbete och lyfte en boll mot Andreasson på bortre men en back hann mellan och kunde rensa till hörna. Strax därefter slog Drott en fin boll fram genom backlinjen som Elgan bara var centimeter före Johannesson att nå.

I 62a minuten kom så det som många i publiken oroat sig för. En snabb omställning av BP frispelade Nilsson som iskallt klippte in kvitteringen tätt intill högra stolpen.

Öster tappade luften lite av målet men med 20 minuter kvar började man pressa mer och strax därefter slog Stefan K ett stenhårt lågt inlägg som David Johannesson mötte fint och stötte in i nätet bakom Elgan.

Lyckan blev dock inte långvarig och fyra minuter senare fick BP en till synes billig frispark till vänster om straffområdet. Bollen lyftes över allt och alla - förutom Gustav Sandberg-Magnusson som inte fick mer än styrfart på nicken men ändå kunde se den leta sig förbi ett antal Österspelare in i mål.

Efter en lugnare period skapade Öster ett par chanser med dryga fem minuter kvar. Först tog sig Pavic runt sin försvarare och in från vänster innan han försökte med en låg boll för Johannesson att styra men målvakten hann före. Minuten senare höll vi på att bjudas på årets mest spektakulära självmål när Silka tog sig fram och lyfte in en boll i mitten som BP-försvararen rensade på sin kollega Falkmar som inte kom undan utan styrde bollen tätt ovanför ribban vid högra krysset.

Minuten före full tid tog sig Calle J runt till höger och skickade in en låg hård boll mot de två Österspelare som fanns inne i boxen men en reflexfot från Elgan kunde avvärja det hotet ut till hörna.