Visma Arena

Visma Arena uppfördes 2012 som en UEFA-klassad matcharena. För att stärka elitfotbollen och Växjö som idrottsstad har Östers IF och Växjö DFF beslutat om ett utökat samarbete. Klubbarna presenterar nu en gemensam satsning för att ytterligare utveckla Visma Arena som elitarena för dam- och herrfotboll och stärka de kommersiella förutsättningarna för föreningarna.  
 

Den gemensamma satsningen kommer stärka fotbollens status och göra det enkelt för alla Växjöbor och besökare att hitta till och ta del av fotboll i toppklass. Att samlas under en och samma arena stärker inte bara våra båda elitlag i fotboll utan även hela Växjö och genom att satsa och investera gemensamt gynnar det fotbollen.  
 

Växjö är redan en erkänd sport- och idrottsstad men genom den här gemensamma satsningen gör vi det ännu enklare för alla Växjöbor att ta del av dam- och herrfotboll på elitnivå på en och samma arena.  
 

Satsningen innebär en investering i Perimeter LED på Visma Arena och det är klubbarnas förhoppning att Växjö kommun kan bistå med stöd för en investering. 
 

Växjö 2020-08-05 

Jonas Karlsson                                                                            
Ordförande, Östers IF           

Jan Fors
Ordförande, Växjö DFF