Publikinformation: Öster - Östersund

PUBLIKINFORMATION: ÖSTERS IF - ÖSTERSUNDS FK

FAMILJEDAG PÅ VISMA ARENA!

Söndag den 16 juni klockan 15.00 väntar hemmamatch och denna gång får vi besök av Östersunds FK i den tolfte omgången i Superettan.

Östergatan öppnar 13.00 för den ultimata matchuppladdningen tillsammans med familj, vänner och kollegor där det serveras midsommarbuffé och våfflor till barnen. Boka bord till ert sällskap för att säkra er plats i restaurangen genom att mejla: ostergatan@ostersif.se

Östershopen öppnar 14.00 med aktiviteter som ansiktsmålning, fotbollsdart och chansen att få träffa Östen.

OBS: Ståplatsbiljett ger dig entré till BAR1930 (Sportbaren) på arenan och gäller EJ som entré in till Östergatans restaurang. ICA-biljett gäller EJ som entré till Östergatans restaurang.


Nedan följer den fullständiga informationen till dig som besökare.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR

Samtliga entréer för publikinsläpp öppnar 14.00. Se till att kom i god tid och ha din biljett redo vid inpassering för att undvika köer. Total väskförbud gäller för all publik.

OBS: Entré till Hemmastå sker endast utvändigt via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på BAR1930. Sedan tar du dig till Hemmaståentrén (utvändigt) för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Att tänka på:

  • Alla väskor är förbjudna att ta in på arenan. Förbudet gäller även plastpåsar och tygkassor (genomskinliga som ogenomskinliga). Undantag av förbudet ges av medicinska skäl samt barns skötväskor.
  • Mat, dryck, burkar, flaskor, godis och paraply får ej tas med in på arenan.
  • Visitering sker i alla entréer.
  • Ha ditt säsongskort eller biljett redo vid insläpp. Alla biljetter måste scannas in.
  • Biljetten går endast att scannas en gång och därmed utgår vi från principen att när du lämnar arenan så kommer du ej in igen.

Övrig säkerhetsinformation
Respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

– Bangers
 Inkastade föremål
 Okontrollerad/olaglig pyroteknik
 Bråk på och utanför arena

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan.
Husdjur: Ej tillåtet att ta in.
Utrymningsvägar: Trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.
Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

Dessa föremål är ej tillåtna att ta med in:
Väskor. All typ av mat och dryck (om den inte används i medicinskt syfte). Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Skjutvapen, knivar eller vapen av något slag. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon. Djur (som inte hjälper gäster med funktionshinder). Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (som inte avser att förhindra smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Paraplyer. Stativ eller annan professionell kamerautrustning samt videokameror eller annan utrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning.

BILJETTER

Familjepris på biljetter

Är ni en barnfamilj på 4-5 personer kan ni till denna match köpa biljetter till ett reducerat pris på fina sittplatser.

Gå 2 vuxna + 2 barn (upp till 12 år) för endast 280 kr (70 kr/st). Är ni 2 vuxna och 3 barn kostar det 350 kr. Familjepriser gäller endast på webben via Östers biljettsida.

Alla barn upp till 5 år inkl. förskolebarn har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan.

Kom ihåg att matchbiljetter alltid är billigare på nätet och du slipper dessutom biljettköer på matchdag. På arenans biljettservice tillkommer en serviceavgift.

För dig som inte har möjlighet till förköp öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 13.00.

Skolkortet

Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (Årskurs 1-6) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året.

Skolkortet gäller på Familjeläktaren med fri sittning på märkta stolar på sektionerna N1, N2, N3 samt på Ståplats (med vuxet sällskap).

Visa upp Skolkortet vid insläpp på Entré Östra för att ta dig till Familjeläktaren, eller Entré Södra för entré in till Ståplats.

Familjeläktaren

Familjesektioner som ger alla skolbarn i Årskurs 1-6 möjligheten att uppleva livefotboll helt utan kostnad under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er som har barn 0–12 år i Växjö kommun. Barn 0–5 år inkl. förskolebarn går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. På Familjeläktaren gäller fri sittning på stolar som är uppmärkta med en familjesymbol. Läktarens sektioner gäller N1, N2, N3 med entréinsläpp på Entré Östra ut med parkeringen närmast Fortnox.

Visa upp Skolkortet och biljetter vid insläppet.

Aktiv sittplats

Aktiv sittplats är en levande och sjungande sittplatssektion där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1-C4 med nära tillgång till Tommy Svensson Lounge som öppnar en timma innan avspark.

Gäller Skolkortet på vanlig sittplats eller aktiv sittplats?

Skolkortet gäller inte på ordinarie (numrerad) sittplats eller aktiv sittplats. Dessa kort gäller endast på Södra Stå och Familjeläktaren till barn och ungdomar som går i Årskurs 1-6. Ska barnet sitta på aktiv sittplats eller ordinarie sittplats måste en biljett förbokas på biljettsidan.

Om jag har en Sittplatsbiljett, kan jag ställa mig på Ståplats?

Nej. Den biljett du har köpt till anvisad plats och sektion är det enda som gäller.

Låna en upplevelse på utvalda bibliotek i kommunen

I samarbete med Växjö kommun finns nu möjligheten för barn och unga under 18 år att låna en fotbollsupplevelse. För att du ska kunna låna en fotbollsuppelvelse krävs det att du äger ett lånekort och är under 18 år. Du skaffar ett lånekort genom att klicka här.

Matchbiljetterna hämtas ut i fysisk form på biblioteket och går inte att reservera på bibliotekets hemsida. Ha i åtanke att det endast finns ett begränsat antal biljetter per match, så gå till närmaste bibliotek redan idag. Barnet måste vara med när du lånar upplevelsen och det går enbart att göra ett lån per match.

Läs mer här.

ICA-biljetter

Hos ICA-butiker i Kronobergs län kan du köpa ICA-biljetter till ett reducerat pris när du handlar. Biljetterna gäller på valfria stolsplatser som är märkta med ICA-loggan på Sektion J2-J4.

ÖSTERGATAN

Restaurangen

Östergatans restaurang öppnar 13.00 för uppladdning innan avspark. Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett på ordinarie sittplats för entré till restaurangen (ICA-biljett gäller ej). Ståplatsbiljett gäller ej som entré till restaurangen utan endast in till BAR1930

Är ni ett större sällskap som vill boka bord? Då passar restaurangdelen alldeles perfekt. Boka bord genom att mejla Östergatan på ostergatan@ostersif.se och ange antalet i ert sällskap samt om ni har särskilda önskemål eller funderingar.

Härifrån har du även tillgång till uteserveringen. 

Mat & dryck beställer du enkelt inne på Östergatan. Matchmenyn finner du här.

OBS: Ståplatsbiljett gäller EJ för entré in till restaurangen. Har du köpt ståplatsbiljett hänvisas du till BAR1930.

BAR1930

BAR1930 är där hemmasupportrar på Ståplats laddar upp inför match. East Front-medlemmar har 15% rabatt på hela notan här inne vid uppvisande av medlemskortet - gäller både mat & dryck. Här inne gäller ingen bordsbokning.

Härifrån har du även tillgång till uteserveringen.

Mat & dryck beställer du enkelt inne på BAR1930. Matchmenyn finner du här.

Klubbstolar

För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 13.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort eller biljetter i restaurangentrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge där mat & dryck ingår i trevligt sällskap.

För våra lounge- och logegäster sker entré via Östergatan (på västra sidan) som öppnar 13.00.

TOMMY SVENSSON LOUNGE

Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark, från 14.00 i samband med att arenan öppnas, och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll. 

KIOSKER

Sex kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv.

Två kiosker finns på Västra långsidan, en på Östra långsidan, en närmast souvenirshopen på Södra kortsidan och en som enbart är avsedd för hemmasupportrar på ståplats (Staglabaren). Bortapublik på Ståplats har en kiosk öppen.

Bakom Östra läktaren i nära anslutning till kiosken finns även en separat hamburgarförsäljning.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor och tomburkar i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

SOUVENIRSHOP

Östershopen finner du bakom läktaren på Södra kortsidan som öppnar 14.00 med det bredaste utbudet av kläder och souvenirer. Nyligen släppte vi årets matchtröja i barnstorlekar som finns att köpa i vår arenashop.

Utanför vår Österbutik kommer vi att arrangera ansiktsmålning, fotbollsdart, samt chansen att få träffa och ta bilder med Östen.

Du som restaurangbesökare kan även handla i souvenirvagnen inne på Östergatan från 13.00 som innehåller ett mindre men gediget sortiment av kläder och souvenirer. Kort- och Swishbetalning gäller i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt!

DIGITALT MATCHPROGRAM

Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

HALVA POTTEN

Halva Potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen med entré mot Östra långsidan. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

KONTANTFRITT

Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna. 

RÖKFRITT

Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

PARKERING/LOKALTRAFIK

Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

TV/STREAMING

Om du inte kan vara på plats direktsänds matchen på MAX, Discovery+ och TV4 Play där du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan.