Publikinformation: Östers IF - Västerås SK

Toppmatch och storpublik väntar på måndag när Västerås SK kommer på besök! Fri entré gäller och över 9 500 har nu säkrat sin plats till Fotboll för alla-matchen som har avspark 19.00 den 18 september. Huvudentrén öppnar 17.30 och övriga entréer från 18.00. Se till att kom i god tid och ha din biljett redo vid inpassering för att undvika köer.

 

Stärkt säkerhet i anledning av förhöjd säkerhetsnivå i Sverige

Svensk Elitfotboll har med anledning av den höjda säkerhetsnivån i Sverige gått ut med rekommendationer till sina medlemsklubbar. Öster har tagit i hänsyn till dessa vid våra evenemang. Det innebär bland annat en utökad visitering vid entréerna och att större väskor inte är tillåtna på arenan (större än 40x40x20). Mindre väskor är fortsatt tillåtna men vi rekommenderar att ni lämnar dessa hemma. Samtliga väskor kommer att visiteras vilket kommer att göra att insläppen tar längre tid än normalt.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR

  • Visitering sker i alla entréer
  • Väskor större än 40x40x20 cm, paraplyer, flaskor, burkar, mat/dryck får ej tas med in
  • Vänligen lämna väskan hemma
  • Ha din biljett redo vid insläpp
  • Alla biljetter måste scannas in
  • Kom i god tid!

Ståplats och aktiv sittplats är på nedre etage tillsvidare

Hemmastå finnes på nedre etage på Södra kortsidan säsongen ut och entré in hit sker endast via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på Bar 1930 och sedan tar du dig till Hemmaståentrén för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Övre etage på Södra kortsidan har tillsvidare förvandlats till en vanlig sittplatssektion. Skolkortet gäller inte på dessa sektioner.

Vad innebär en "aktiv sittplats"?

Aktiv sittplats är där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1 till C4.  Gäller Skolkortet på aktiv sittplats? Skolkortet gäller inte på aktiv sittplats. Dessa kort gäller endast på Ståplats och Familjeläktaren till barn och ungdomar mellan 6–12 år. Ska du sitta på övrig sittplats måste en biljett förbokas på biljettsidan.

Östergatan

Östergatan står öppen från kl 16.00 där invigning av Bar 1930 gäller för den nyrenoverade sportbaren. 15% gäller på hela notan för East Front-medlemmar, gäller både mat och dryck. 

Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett för entré till restaurangen.

Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark, från 18:00, och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll. För våra lounge- och logegäster sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 16.00. Mat och dryck beställer man enkelt inne på Restaurang Östergatan.

Sportbar

Bar 1930 står nu klar där alla hemmasupportrar laddar upp inför match. East Front-medlemmar har 15% rabatt på hela notan här inne vid uppvisande av medlemskortet. Här serveras en amerikanskinspirerad fingerfoodbuffé med bland annat chicken wings, ribs m.m. för 179kr. Bar 1930 är öppen från 16.00 och stänger vid avspark.

Restaurangen

Inne i restaurangen serveras en BBQ-inspirerad matchbuffé med bland annat kött, kyckling, vegetariskt, potatisgratäng och mycket mer för 295kr. Till barnen serveras belgiska våfflor med grädde, sylt och choklad för 69 kr. Restaurangen öppnar 16.00 och stänger en timma efter slutsignal.

Souvenirshop

Till denna match kan du köpa våra klädnyheter i arenashopen bakom Södra stå och souvenirvagnen inne på Östergatan. Arenashopen öppnar 18.00 med det största sortimentet och souvenirvagnen öppnar 16.00 med ett mindre sortiment. Kortbetalning sker endast i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Shopen är belägen inne på arenan bakom Södra stå i riktning mot Storgatan. Souvenirvagnen är öppen inne i restaurangen. Vänligen besök arenashopen för det bredaste utbudet eller om det är någon storlek som inte finns i lager i souvenirvagnen. Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt.

Biljetter

Fribiljetter förbokar du alltid enklast i förväg via vår biljettsidaKom ihåg att förbokning alltid är smidigast för att undvika köer. För dig som inte har möjlighet till förbokning öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 16.00. Arenan öppnar sedan för insläpp klockan 17.30. Alla barn upp till 5 år har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan. Vi rekommenderar att boka sin biljett redan nu på nätet för att säkra sin plats då biljettrycket är högre än normalt. Kom i god tid för insläppet! Barn 0–5 år behöver ingen biljett och går in gratis sittandes i vuxens knä på hela arenan.

Familjeläktaren En läktare som skall ge alla barnfamiljer möjligheten till att se på livefotboll helt gratis under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er i Växjö kommun som har barn 0–12 år. Barn 0–5 år går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. Läktarens sektioner gäller N1, N2 och N3 med entréinsläpp på Östra sidan ut med parkeringen närmast Fortnox.

Skolkortet

Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (6–12 år) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året. Skolkortet gäller endast på Familjeläktaren där fri sittning gäller på sektionerna N1, N2 och N3 samt på Hemmastå. Har du ännu inte fått ditt skolkort? Då kan du hämta ut ett i biljettservice som öppnar 16.00. Skolkortet är biljetten för hela året, ingen ytterligare biljett krävs för ditt barn. Du som äldre anhörig tar ut din biljett på vår biljettsida.

Digitalt matchprogram

Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den kommer finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

Kiosker

Fem kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv. Kaffekupongen/kaffeutlämningen gäller inte tillsvidare men ni som har kuponger kan lösa ut dessa i våra kiosker hela säsongen ut. 

Två kiosker finns på västra långsidan, en på östra långsidan, en vid souvenirshopen på södra kortsidan och en som enbart är avsedd för hemmasupportrar på ståplats.

Staglabaren öppnas upp under Södra stå med enkelt kiosksortiment inkl. folköl och korv med bröd, där utbudet kommer att utökas till nästa år.

Östergatan säljer till denna match smashed burger vid Östra kiosken för 99 kr. Här säljes även dryck.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor och tomburkar i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

Halva potten

Halva potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

Klubbstolar

För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 16.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort i entrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge för mat och dryck i trevligt sällskap.

Kontantfritt

Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna. 

Rökfritt

Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

Parkering/lokaltrafik

Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid Fortnox, alternativt vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

För er som inte kan vara på plats

Om du inte kan vara på plats sänds matchen på Discovery+. Du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan på Discovery. Använder du dig av Östers unika länk nedan när du tecknar abonnemang så får Östers IF en del av intäkten. Använd länken här

Avspark på Visma Arena sker klockan 19.00. Vi rekommenderar att plocka ut biljett redan nu och att komma i god tid till arenan på måndag!

 

Välkomna till en fantastisk matchdag på Visma Arena!